dimarts, 9 d’abril del 2019

3x44: Proposta Gastronòmica Abril'19. Els Fogons de la Carme

La cuina tradicional catalana forma part d'un engranatge culinari saludable i equilibrat amb un ADN propi. El meu, diguem-ne esperit investigador pel que fa a la gastronomia, i el meu afany per constatar o contradir les virtuts de la nostra cuina; em van traslladar a
Cervià de les Garrigues. La proposta gastronòmica que avui us presento es recolza en la cuina de casa nostra, la de tota la vida; amb pinzellades modernes i innovadores: Els Fogons de la Carme.
El restaurant els Fogons de la Carme està situat al bell mig de Cervià de les Garrigues, entre carrerons i edificis empedrats. Obren els divendres de 20.30 h  a 23.30 h, els dissabtes de 13 h a 17 h i de 20.30 h a 23.30 h, i els diumenges de 13 h a 17 h. Els horaris són orientatius. Us recomano reservar taula amb antelació!
El restaurant és molt acollidor, transmet calidesa i confort. Gairebé és com estiguessis a casa! Hi ha 3 zones diferenciades: el menjador de pedra, el celler i la terrassa exterior. 
imatges @elsfogonsdelacarme
Els Fogons de la Carme va obrir fa uns 12 anys sota la direcció de la Carme Mora. La proposta gastronòmica dels Fogons de la Carme beu de la fusió de les receptes més arrelades a la nostra terra amb les més recents. Un exquisit equilibri entre gustos antics i moderns guisats amb mim. Es tracta d'una cuina de mercat i temporada que fa xup-xup amb productes de proximitat i qualitat. La seva carta de vins i caves està nodrida de referències d'arreu, tot i que sobretot hi trobem vins de la regió. 

Normalment la Carme en acabar cada servei, atén amb un tracte proper i familiar als comensals. El darrer cop que hi vàrem anar, en preguntar per ella, ens van dir que s'havia pres un temps de descans de durada indeterminada. Tot i això, el seu segell distintiu hi és ben present arreu.

El tracte del personal és molt amable, atent i familiar. Nosaltres vam anar a dinar un diumenge al migdia i, per tant, no teníem cap necessitat d'anar a cuitacorrents. Al capdavall, els diumenges són dies per deixar fluir, per gaudir a foc lent. Però si sou dels que teniu poca paciència, val a dir que el servei és poc àgil. 

Als Fogons de la Carme trobareu un menú tancat per 28 € que inclou un primer, un segon, pa, postres, vi de la casa o aigua. He d'admetre que endinsar-se en la lectura del menú es fa una mica costerut. La raó és ben senzilla: totes les propostes fan venir tanta salivera que fluctues entre diverses opcions i es fa difícil escollir!
Mentre triàvem, ens van servir un entrant gentilesa de la casa.
Aquí teniu els plats que vàrem degustar i gaudir. L'adjectiu bo es queda curt per descriure'ls. 
PRIMERS
Cassoleta de caragols saltats amb espècies i allioli.
 Milfulls d'albergínia i bacallà amb reducció de mostassa de l'antiga. 
 Ous trencats amb pernil ibèric.
 Timbal de samfaina, patata, ou ferrat i tòfona negra de les muntanyes de Prades.
 Timbal de sípia, patates, bolets i carxofa.
SEGONS
Confit d'ànec amb patates i bolets.
 Melós de vedella amb verduretes baby.
 Pop a la brasa amb llit de patata confitada.
 Ternasco al forn amb bolets i patates confitades al romaní del terme.
POSTRES
Panacotta de te matcha amb coulís de maduixa i fruites del bosc.
 Profiterols de nata amb xocolata calenta i làmines d'ametlla torrada.
Als Fogons de la Carme saben unir el millor de la cuina més nostra d'ahir i d'avui. Un tret que els diferencia de la resta. Bon profit! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada