dimecres, 24 d’abril del 2019

3x48: Vols grafiters

Volar no és una utopia. Volar és versemblant. El GarGar Festival de Murals i Art Rural així ho ha demostrat any rere any. La petita població de Penelles esdevé la ganga. Estén les seves ales i les mou amb ímpetu. S’envola i s’engrandeix per no caure en l'oblit. 


Enguany l'ocellam artístic noguerenc vindrà escortat per un nou festival que s'enlaira per primer cop i que s'emmiralla en el GarGar: el festival d'art mural Mur-Alràs a Alcarràs. Ponent escalfa motors i es disposa a acollir bandades grafiteres!
4a EDICIÓ GARGAR FESTIVAL DE MURALS I ART RURAL 2019
El GarGar és un festival gratuït durant el qual es realitzen intervencions artístiques als murs dels penellencs per dinamitzar la vila, apropar l’art a tothom i visibilitzar els artistes participants. El festival tindrà lloc del 3 al 5 de maig de 2019.

En la seva quarta edició, 24 grafiters locals, nacionals i internacionals crearan una peça relacionada amb l’entorn. Els espectadors esdevindrem espectadors actius dels diversos processos creatius in situ. A més, podrem revisitar molts del murals realitzats en les edicions anteriors i deixar-nos endur per la màgia de les seves creacions.
El GarGar és una proposta atractiva d’esperit reivindicatiu que fusiona l’street art amb la música, els tallers, les activitats paral·leles, els food trucks i la cervesa artesana. Un combinat perfecte pel primer cap de setmana de maig.
Programa d'activitats GarGar'19
Activitats GarGar'19
Programa complet aquí.
MUR-ALRÀS FESTIVAL D'ART MURAL 2019
Si l'espera fins al 3 de maig us resulta àrdua i feixuga, us porto una proposta per pal·liar el vostre neguit. Un nou festival d'art mural organitzat per joves amb inquietuds artístiques d'Alcarràs, tindrà lloc el 27 d'abril a la plaça del Mercat d'aquesta població de 10 a 23 h.

Mur-Alràs és un festival d'art mural que alçarà el seu vol i que pren com a model el Festival GarGar de Penelles. Un dels seus objectius és que Ponent esdevingui un referent en l'art mural. A més, vol donar a conèixer a  joves il·lustradors que estan iniciant-se i proporcionar-los-hi un espai on poder plasmar el seu art. Alguns dels artistes participants seran Llukuter, Cristina Dejuan, Sergi Dolcet, Byrs o Xènia Charles entre d'altres.
Mur-Alràs comptarà amb altres activitats paral·leles com concert, swing, microteatre, taller de grafiti per a nens i joves, dj's i una zona de degustació de tapes dels comerços i bars del poble. 
Programa d'activitats Mur-Alràs
El festival té un vessant solidari. La intenció dels organitzadors és recaptar diners en cada edició per invertir-los en causes diverses: investigació contra el càncer, protecció dels animals, ajuda als refugiats, etc.  Per aquesta raó, cada edició del festival girarà entorn un eix vertebrador específic i els artistes hi aportaran el seu punt de vista particular. Aquest any la temàtica triada és el càncer infantil i la recaptació anirà dirigida a associacions que donin suport a aquesta causa.

El GarGar i el Mur-Alràs ens conviden a planar pels seus murs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada