divendres, 29 de març del 2019

3x42 #Lleidatétalent5: Blindpoint

El racó del blog Lleida té talent i creativitat s'eixampla avui una mica més i ho fa amb molt ritme, melodies canyeres i lletres profundes. Feia molt temps que us volia presentar el grup de metal alternatiu Blindpoint i, finalment, aprofitant que estan submergits de ple
en el llançament del seu primer disc, això esdevé una realitat. Xavi Filella, Berto Monsonís, Pep Mu, Txema Rock i Jota Romero són els generadors que aporten l'energia a Blindpoint, molt més que una banda de metal, molt més que músics.

Un diàleg amb el Pep, un dels seus membres, ens permetrà conèixer el grup, endinsar-nos en el seu cosmos creatiu, la seva concepció de la vida i de la música, i descobrir el seu nou treball Through the Ashes of Life que ben aviat veurà la llum. Som-hi!
B: Blindpoint, S: Silvinaction
S: Com va sorgir Blindpoint?
B: Al principi érem un grup de 5 amics amb inquietuds musicals que proveníem de diferents formacions musicals de l'escena metal alternativa. Vam decidir ajuntar-nos i tocar plegats. Volíem buscar un nom que copsés la nostra manera de veure la vida i el món.
S: A què respon el nom de la vostra formació?
B: Blindpoint respon a un univers conceptual on tota realitat té un punt cec. Es tracta d'una part de la realitat aparentment no visible, però que existeix. Recercar i definir aquest punt cec o punt crític, ens permet millorar la realitat. La majoria dels temes que componem deriven d'aquest principi i els seus vessants.
S: La vostra trajectòria fins ara inclou la gravació de dos temes i diversos concerts. Quines novetats ens teniu preparats?
B: Doncs estem immersos en la publicació del nostre primer àlbum de debut Through The Ashes of Life el qual tenim intenció de publicar ben aviat.
S: Què trobarem en el nou disc?
B: Through The Ashes Of Life tindrà 7 temes nous que hem esculpit amb molt de mim i molta qualitat per fer bategar els amants del metal més alternatiu.
El disc pretén ser una reflexió. No només fem música per fer música. Volem remarcar la dignitat humana per damunt de tot. En les lletres aprofundim sobre l’espai-temps, el nostre univers personal i quin impacte té sobre el nostre entorn; el sentit de la rutina i els petits grans detalls que la poden atenuar; el reclam al respecte real i profund a les dones; les empremtes que deixem com éssers humans al nostre pas; la perseverança en els nostres anhels; i fins i tot hi ha poesia.
S: Com reclameu el respecte a les dones?
B: Una de les cançons del disc parla de la situació de la dona i vol ser un crit per respectar el paper de la dona i dignificar-la. Per escriure la lletra ens vam inspirar en la pel·lícula Difret, la qual està basada en la història real d'una nena Etíop i que exposa la situació d'indefensió dels drets de les dones i les nenes.
S: Aquest univers conceptual del qual em parlaves fa una estona, també apareix a la portada del nou disc.
B: De fet, la portada s'obre a aquest concepte que t'explicava i amb la interrelació del tot, amb l'equilibri i l'afectació de les relacions socials, de les vivències i de com es viuen. La imatge de la coberta representa que nosaltres mateixos som la nostra propia amenaça. Tot i això, amb els petits actes del dia dia, podem aconseguir canviar la realitat.
 
imatges @blindpoint
S: Per tal de poder publicar el vostre disc, heu endegat una campanya de micromecenatge a Verkami. Per què aposteu per aquest tipus de finançament? Què podem fer per col·laborar-hi?
B: Desgraciadament, no es valora prou l'art. Creiem que el micromecenatge és un referent ideal del cooperativisme en les creacions artístiques. Facilita una promoció singular amb el suport dels seguidors o simplement voluntaris que n’aposten. El passat 22 de març va arrencar la nostra campanya a la plataforma catalana Verkami. Verkami convida a participar activament en un engranatge col·lectiu i, a més, podem explicar amb detall el nostre projecte, l’evolució que està tenint, etc. Els mecenes seran els primers a escoltar el disc i gaudiran d'un ventall de recompenses força atractives.
A mesura que avanci el projecte de Verkami, anirem informant de les col·laboracions amb les quals hem gaudit durant la gravació. Han estat molt enriquidores i han farcit amb molt contingut i escalfor humana el nostre disc.
S: Podeu comptar amb una mecenes més! Si aconseguiu el vostre objectiu, què fareu amb les aportacions?
B: Les invertirem en la gravació del disc, el marxandatge i la campanya de difusió. A més, un 3% de l'aportació anirà destinada a l'Associació dels Amics dels Animals del Segrià.
El disc ha estat enregistrat i mesclat a Nomad Studio de Lleida i serà masteritzat als Hansen Studio de Dinamarca. Hi haurà 2 formats: digital i cd. El lliurament als mecenes, si el projecte acaba esdevenint una realitat, serà probablement al juny amb una pre-festa però encara no tenim clar ni quan ni on serà.
S: Com veieu el mercat musical a casa nostra?
B: És un bon moment pels grups de música locals. Hi ha molts grups emergents amb moltíssima qualitat. A més, es percep que hi ha més formació musical, més tècnica i més equilibri que mai. Personalment, els Koers em criden molt l'atenció pels matisos tribals que incorporen en la seva música. 
S: I pel que fa a l'activitat de concerts, festivals, etc.?
B: La cultura musical a Ponent és tan activa que a vegades costa triar. Per un costat, hi ha molta activitat de concerts i això és positiu. Per una altra banda, les institucions donen poc suport als grups locals. No n'hi ha prou en oferir actuacions musicals per les festes majors. Cal apostar de debò per l'escena lleidatana!
A més, el públic podria respondre més. Manca educació musical i compromís. Segurament el poder adquisitiu hi juga un paper important. També és cert que, a vegades, hi ha tanta oferta que es fa difícil escollir.
S: Cert, no podem estar a tot arreu! Quan podrem gaudir de la vostra posada en escena en directe?
B: De cara a la tardor, probablement. Hem de preparar-nos. Encara no ho tenim definit. Però tenim moltes ganes de canya!
S: I nosaltres també!

Que hi hagi un grup a Lleida com Blindpoint ens omple d'orgull. Jo ja he aportat el meu granet de sorra al seu projecte i sóc una de les mecenes. I vosaltres, us sumeu a l'aventura? Si creieu en una proposta musical lleidatana de qualitat, no ho dubteu! Aconseguir que un projecte arribi a bon port gràcies a la petita aportació de moltes persones és fascinant. La unió fa la força!
Molta sort Blindpoint!
#lleidatétalent 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada