dilluns, 11 de març del 2019

3x39: La Vinya del Artistes


Perseguir i creure en els nostres somnis i anhels és tot un desafiament que ens fa sentir més vius. Quan tenim un somni hem de custodiar-lo i donar-ho tot per abastar-lo. Només així poden esdevenir tangibles. La Vinya dels Artistes a la Pobla de Cérvoles, és un somni
de l'artista Josep Guinovart fet realitat gràcies al desig de la família Jové de retre un homenatge a l'artista, i reivindicar Les Garrigues com a un indret singular on, vi i oli, van de bracet ambl'art.

A mitjans de febrer vàrem capbussar-nos en aquest univers vitícolo-artístic. Visitar el petit celler Mas Blanch i Jové és deixar-se endur per la qualitat dels seus productes ecològics i, a més, gaudir de l'art que transpiren molts dels seus racons. El celler no és únicament el lloc on es produeix el vi, sinó que també hi trobem instal·lacions artístiques que afegeixen un plus a la visita. 
 
"Entre el cel i la terra" Gregorio Iglesias.


 
 
“In Vino Veritas”, Josep Guinovart.
La visita al celler acaba amb un tast de vins i olis. La peculiaritat dels olis que produeixen és que estan fets pel "mètode de decantació, sense clarificar ni filtrar." Diuen que els vins poden arribar a ser veritables obres mestres pel paladar. Els vins de Mas Blanch i Jové són "petites obres d'art destinades a produïr plaer." 
En finalitzar el tast, vam iniciar el nostre itinerari per la Vinya dels Artistes. Aquest projecte va néixer el 2010 amb l'afany de fusionar art i vi. Cada any conviden a un artista català de renom, el qual crea una obra que deixa la seva empremta o intervé en l'espai. Així trobem obres de Carles Santos, Assumpció Mateu, Josep Guinovart, Carlos Pazos, Joan Brossa, Susana Solano, Evru, Frederic Amat, Esteve Casanoves i Gregorio Iglesias. Un projecte, doncs, que no s'acaba, sinó que té continuïtat en el temps. Aquest any s'incorporarà l'obra de l'artista plàstica Eva Lootz que s'inaugurarà a principis d'estiu.

A més, cada any presenten una edició limitada de col·leccionista del seu millor vi “Saó Expressiu” l'etiqueta del qual es dedica a l'artista convidat de l'any.
Passejar entre els ceps i oliveres de la Vinya dels Artistes és també fer un recorregut per un museu a l'aire lliure obert a tothom. Les escultures i instal·lacions artístiques de gran magnitud suposen una experiència sorprenent i insòlita. Aquí us en deixo un petit tast:
"Porta al Camp", Josep Guinovart.
 "L'Orgue de Camp", Josep Guinovart.
 "La Llum Planant Damunt la Terra", Esteve Casanoves.


  
 
"No et Prometo Res", Carlos Pazos.
 
 
 "La Sarganteta", Carlos Santos.
"Cap de Bou", Joan Brossa.
 “Signatures Nº1”, Susana Solano.
La Vinya dels Artistes és el paratge de les Garrigues on els somnis inspiren l'art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada