dilluns, 25 de març del 2019

3x41: Hors Lits Lleida 6a edició

Fugir de tot allò que és convencional ens ajuda a sentir-nos intensament vius. Una de les claus per aconseguir-ho és prendre part en noves activitats. Si aquestes tenen un punt subversiu, l'experiència encara esdevé més enèrgica, més plaent, més plena. Hors Lits
Lleida és una d'aquelles propostes escèniques que té la destresa d'entusiasmar a un tipus de públic golafre d'espectacles artístics no comercials. 

Hors Lits es recolza en l'amor a l'art, el caliu, la col·laboració desinteressada i la promoció de l’art i dels artistes sense ànim de lucre. L'esdeveniment té lloc a la primavera i a la tardor i, des de l'any passat, han ampliat el nombre de dies d'un a dos. Per tal de dur-ho a terme, ens ofereix un itinerari en grups reduïts amb guia per 4 espais privats en un barri de la ciutat on podrem gaudir de 4 representacions artístiques de proximitat. 
Si no coneixeu el funcionament d'Hors Lits Lleida i us pica la curiositat, us emplaço a llegir l'entrada que vaig escriure fa dos anys al blog.

La sisena edició d'Hors Lits Lleida, organitzada per la Pilar Pàmpols, l'Àngel Pérez i el Nico Verove, se celebrarà el 5 i 6 d'abril a les 21 h a la zona de la Universitat de Lleida amb 4 propostes  diverses i engrescadores. L'aportació és de 14 €.

La Sandra Pujol i l'Oriol Esquerda, dos dels membres de la companyia Lleidatana Íntims Produccions, presentaran la performance Ricard Sunyol. Com molts de vosaltres sabeu, les creacions dels Íntims miren d'innovar, arriscar i experimentar amb nous llenguatges, formats i espais.
La companyia Barcelonina de dansa-teatre Tan Lluny ens oferiran l'espectacle còmic-poètic Puntos SuspendidosUna proposta que va més enllà del teatre, la poesia i la dansa per a "reflexionar sobre el temps, la vida, l'amor i la distància." Gemma Almagro i Artur Villalba en estat pur!
L'actriu, dramaturga i directora mallorquina Aina de Cos ens portarà un peça de microteatre de text punyent i dur connectat amb la violència i agressió sexual envers les dones. La Chica de la Gasolinera, Premi Teatre de Butxaca 2018, promet remoure les nostres consciències a partir d'un treball commovedor i crític realitzat des de les emocions.
Finalment la Cia La Rueda, que es distingeix pels seus formats arriscats i innovadors, representarà Playback. Una obra de teatre de ben a prop amb els actors Andrea Trepat i Jorge Cabrera que posarà sobre la taula la incomunicació i la infelicitat que aquesta comporta. 
imatges @horslitslleida
A més, la Pilar, l'Àngel i el Nico han preparat una petita sorpresa afegida pel públic itinerant que, òbviament, no m'han desvetllat. De què es tractarà? 

Pel que fa a les ubicacions, aquesta ocasió seran espais privats comercials del barri de la universitat: Espai A47, Cuqui Office, l'estudi/taller Verd & Co i una zona comunitària a un edifici d'habitatges. Uns espais que són cedits gràcies a la generositat dels seus amfitrions i que ens permetran descobrir la seva tasca. 

En acabar el recorregut, artistes, organitzadors, col·laboradors, públic i amfitrions ens aplegarem a La Crêperie Bretonne per gaudir d'un pica-pica, un beure i poder intercanviar impressions de tot el que haurem viscut. Una altra novetat de l'edició d'enguany serà que en cloure, la gent del Pentagrama, que recentment va reobrir les seves portes, convidaran a tothom a un "xupito" especial Hors Lits Lleida mostrant la xapa-entrada de l'edició. 

Hors Lits Lleida és una ruta teatral alternativa amb esperit trencador que nodreix i enriqueix tot aquell qui té inquietuds culturals. I compte...per què enganxa!

Aquesta publicació te la dedico a tu. Gràcies per haver estat una MARE en majúscules. La teva flama està ben viva!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada