dijous, 28 de febrer del 2019

3x37: Proposta gastronòmica Febrer'19. Balasch & Co

Viatjar o llegir un llibre són exemples d'activitats que ens ajuden a obrir la ment. Menjar, a part de satisfer una necessitat tan bàsica com és la gana, és una font de plaer. Aquesta acció tan quotidiana, també té la facultat d'alimentar la ment. La proposta gastronòmica d'aquest mes, és un establiment singular de Lleida que té com ideal, descloure el nostre
criteri culinari i estimular el nostre paladar amb nou sabors. Heu estat ja al Balasch & Co?

Balasch & Co va obrir les seves portes l'estiu passat. Està situat en ple eixample de Lleida a l'avinguda Prat de la Riba, 35. Dimarts està obert de 20.30 h a 23 h, dimecres, dijous i diumenges de les 13 h a les 16 h i de 20.30 h a les 23 h; i divendres i dissabtes de 13 h a les 16 h i de 20.30 h fins les 0 h. Tot i que en cap de setmana, són bastant més flexibles en l'horari de tancament a la nit. Val la pena encomanar taula les nits de divendres i dissabte!

L'espai és força acollidor, transmet bones sensacions i té un encant especial que et transporta a una altra època gràcies al revestiment de rajola hidràulica que pavimenta el local. L'atenció del personal és molt amable i atenta, però els hi manca lleugeresa en atendre i servir als clients. 
imatge @balasch&co
Al Balasch & Co hi podeu anar a fer el vermut, tapes o racions; a dinar o a sopar. Al migdia ofereixen un menú del dia de dimecres a divendres per 15 € que inclou primer, segon plat, postres o cafè, copa de vi, aigua o canya. A més a la pissarra també hi trobareu temptadors suggeriments del dia, tant al migdia com a la nit. Si ho preferiu, podeu optar per la carta. El preu mitjà d'aquesta opció és d'uns 25-30 € per persona, depenent del que us demaneu. Si aneu en grup, Balasch & Co ofereix menús que van des dels 30 als 40 € aproximadament. Bona part de la seva carta de vins està nodrida de referències de proximitat.  


El Gerard Balasch i el José Córdoba, dos cuiners amb inquietuds gastronòmiques, són les ànimes d'aquest jove projecte que neix amb la premissa d'innovar la noció de restauració a la nostra ciutat. La seva cuina cerca trencar esquemes, experimentar amb nous sabors i sorprendre el comensal. Els seus plats, de marcada personalitat, suposen una volta culinària pel món que barreja gustos mediterranis, europeus, asiàtics i àrabs, entre d'altres; amb ingredients de qualitat que elaboren ells mateixos i amb productes de proximitat com a marca de la casa. 

Fa dues setmanes vam anar a sopar al Balasch & Co. La seva carta té tres parts diferenciades: entrants; hamburgueses, tacos i entrepans; i les postres. A primer cop de vista, pot semblar que els preus són un xic agosarats tenint en compte que algunes de les seves propostes semblen senzilles. Però recordeu que heu d'obrir la ment i deixar-vos seduir per la singularitat i el rang dels seus plats. Us asseguro que no us decebran!

Nosaltres ens vam decantar per l'arròs melós Carnaroli del Delta de l'Ebre amb verduretes, bolets i trufa del bosc amb mantega trufada i formatge Pecorino Romà. Deliciós!
Entrepà d'avantguarda Hot Lobster amb pa de mantega, llamàntol amb holandesa d'herbes fresques i llima. Exquisit!
Ho vam regar amb un Saó Abrivat de Mas Blanch Jové. Pura vida!
Per les postres ens vam deixar assessorar i va ser tot un encert! Biscuit de mantega torrada, cremós d'arepique, crumble d'espècies i gelat de vainilla. Sublim!
Si voleu gaudir d'una cuina de fusió creativa i us agrada colpir els vostres sentits, Balasch & Co és la vostra opció!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada