dilluns, 12 de març del 2018

2x45: Dones d'Art a l'Espai Cavallers.


L'art ha de contagiar sensacions. Ens parla, inspira i emociona. Un dels espais on tot això és possible és una petita galeria d'art situada al centre històric de Lleida: la Galeria d'Art Espai Cavallers 31/33. La coneixeu? 

L'Espai Cavallers, amb uns 14 anys d'experiència, està dirigit per la gestora cultural Roser Xandri. Des del seu naixement, l'espai impulsa i divulga artistes contemporanis nacionals i internacionals. El perfil artístic de l'espai dibuixa artistes contemporanis professionals, consolidats o emergents, però amb un gran potencial en moltes disciplines com l'escultura, l'street art, la fotografia o la pintura. L'Espai Cavallers també fomenta propostes culturals i artístiques a la nostra ciutat i promou artistes lleidatans arreu. La programació d'exposicions de l'espai és regular i cada mes compten amb una nova proposta. 

Com a individus, sovint ens preguntem: "On són les dones en la cultura?" "On són les dones en l'art?" La visibilització de les dones en tots els àmbits és necessària i, és d'agrair que galeries d'art com l'Espai Cavallers faci una aposta per tal que això sigui possible en el món de la cultura i de l'art. El passat divendres 9 de febrer vaig assistir a la inauguració de la nova exposició col·lectiva "Dones d'Art" a l'Espai Cavallers 31/33 que es podrà visitar fins al 17 d'abril del 2018 i en ella, les preguntes amb què iniciava aquest paràgraf troben resposta: les dones en l'art són aquí i han vingut per quedar-s'hi!
Es tracta d'una exposició deliciosa i potent que compta amb el treball de 15 artistes heterogènies: Carme Aliaga, Sònia Alins, Lily Brick, Sílvia Colomina, Rebeka Elizegi, Montserrat Fernández, Carmen Giraldez, Montserrat Gomis, Mercè Humedas, Kashiri Nasiri "Azadeh", Marisa Maestre, Marta Moreu, Aurembiaix Sabater, Aïda Subirà i Rosa Torres.

L'exposició "Dones d'Art" no té com a fil conductor la femineïtat, sinó que més aviat les artistes han triat autònomament la temàtica de cadascuna de les seves obres. El que més es vol destacar amb aquesta mostra col·lectiva, és la presència i la importància de les dones en l'art. Trobareu peces en les quals s'ensumen valors femenins i altres de més universals i etèris com la naturalesa i la seva relació amb nosaltres, el cos, les emocions, etc. En definitiva, descobrireu un conjunt de peces en equilibri que conformen un univers artístic que no us podeu perdre!

Us deixo amb una petita mostra de les obres que podeu trobar, per anar fent boca.

TERESA CAPELL
CARMEN GIRALDEZ

LILY BRICK
AUREMBIAIX SABATÉ
CARME ALIAGA 
MARTA MOREU
MERCÈ HUMEDAS
KASHIRI NASIRI, AZADEH

Recordeu que podeu visitar l'Espai Cavaller de dimarts a divendres de 17 h a 20.30 h i els dissabtes de 10.30 h a 13.30 h i de 17 a 20.30 h. Si voleu seguir tota l'actualitat de la galeria, ho podeu fer a través de FACEBOOK, TWITTER O INSTAGRAM.

Just a l'entrar a l'Espai Cavallers, si alceu la vista, veureu que hi ha cites de diversos autors sobre l'art. Una de les més que m'agrada és:
"L'art és, sobretot, un estat de l'ànima" Marc Chagall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada