divendres, 9 de març del 2018

2x44: Proposta gastronòmica març'18. Restaurant Al Fassiya

Menjar és un dels grans plaers de la vida. Si voleu deixar de banda el menjar rutinari i tastar nous gustos i aromes de les cuines del món sense sortir de Lleida, us porto una nova proposta gastronòmica: el restaurant de cuina marroquina Al Fassiya

Anar al restaurant Al Fassiya implica traslladar-se a través dels sentits al món del Magrib. Gràcies a la diversa i tradicional cuina d’aquest restaurant àrab, descobrireu una experiència gastronòmica diferent.
El restaurant-cafeteria Al Fassiya està situat al carrer Lluís Roca, 10 de Lleida, a prop de l'estació de trens. Obren cada dia de la setmana a partir de les 13 h i hi podeu anar tant a dinar al migdia, a prendre un té, cafè o dolços a mitja tarda o a sopar a la nit. Dirigit per una jove parella Catalano-marroquina, el tracte cap al client és excel·lent i molt amable. 

Hi trobareu dos espais diferenciats: una sala a l'entrada que és la cafeteria i una sala a l'interior que és el restaurant. El que més destaca del segon espai és la decoració acollidora i que, indubtablement, contribueix a gaudir d'un viatge gastronòmic al Marroc. A més, hi ha un petit racó on prendre el té després de l'àpat que, personalment, m'encanta.


La cuina marroquina, tot i ser veïna, és bastant desconeguda per la majoria. El seu extens assortiment de plats com el cuscús, la harira o els tagins componen una dieta diversa, rica i finament especiada. La cuina marroquina és, en part, cuina mediterrània i per tant els seus sabors ens són familiars, cosa que crea un vincle que ens enriqueix.

Al restaurant Al Fassiya podeu triar els plats de la carta, la qual no és molt extensa, o fer un menú degustació per uns 20 € (begudes, cafès, infusions i postres no inclosos). Aquesta segona opció és una bona tria, si no sabeu quins plats escollir i voleu tastar una mica de tot. Hi trobareu menjar de qualitat i com si fos fet de casa. 

El primer cop que vaig anar Al Fassiya vaig triar dos plats de la carta. Els dos plats, més la beguda, pa i les infusions varen costar uns 18 € per persona aproximadament. Aquí els teniu:
Zalouk Al Fassiya: és una amanida d'albergínia i tomàquet. S'assembla una mica a la nostra escalivada, però més especiada.


Tagín de vedella amb verdures: és un tipus de plat cuit tradicionalment al vapor en una cassola de fang. Espectacular i saborós!

El segon cop que hi vaig anar, vam optar per fer el menú degustació i així poder assaborir més plats entre tots. En aquella ocasió vàrem menjar:
Arròs Al Fassiya

Llenties Marroc
Cuscús de verdures. Tagín de vedella amb prunes. Tagín de mandonguilles amb tomàquet i ou.
Després dels plats, i tips com a timbals, vam passar al meu espai preferit del local: la haima d'Al Fassiya. No hi ha res com prendre té de menta i gaudir dels dolços marroquins  d'elaboració pròpia en un racó d'aquestes característiques.


Us recomano descobrir aquest petit oasi de la cuina marroquina a Lleida i submergir-vos de ple en la seva gastronomia.
Bssaha! Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada