dimecres, 29 de novembre del 2017

2x25: Proposta Gastronòmica de Novembre. La Pinta

Sou burguer-lovers? Us porto una nova proposta gastronòmica per gaudir d'aquesta tendència gastronòmica que en els darrers anys ha passat de ser un menjar ràpid amb poca qualitat, a convertir-se en un producte cool o foodie. Avui en dia podrem trobar hamburgueses 5 estrelles, hamburgueses singulars, creatives, variades que esdevenen petits plaers gastronòmics de rang, però conservant la rapidesa del servei. Aquesta "febre" per les hamburgueses enganxa, perquè aplega el millor de dos mons: gaudir d'un gran nivell gastronòmic i el plaer de menjar amb les mans. El secret del seu èxit és usar productes excel·lents, una elaboració i presentació cuidada i la decoració "molongui" del local.

A Lleida cada cop trobem més locals que ens ofereixen aquest tipus de productes. Avui us parlaré de La Pinta. La Pinta té dos locals. Un està situat al barri de Balàfia al carrer Baró de Maials, 89. És un establiment més petit, però molt acollidor. L'altre està situat al centre històric de Lleida al carrer del Rei, 3. Aquest és molt més gran i espaiós i a part de gaudir del seu menjar, organitzen activitats puntuals com Jam sessions de Jazz els primers dimecres de cada mes, Beer & Vynil Day amb djs, etc.
La Pinta Balàfia
La Pinta Sant Martí
Us recomano que tant  si voleu anar a La Pinta de Balàfia com a La Pinta de Sant Martí, reserveu amb antelació, sobretot a l'hora de sopar, ja que normalment està bastant ple. Això sí! Haureu de tenir paciència, doncs el concepte de fast food, perd una mica el seu significat en aquests dos locals, ja que el servei no és massa ràpid que diguem. Tot i això el personal és molt amable, t'atenen molt bé i et sents molt a gust.
La Pinta ofereix en la seva carta una gran varietat d'hamburgueses artesanes: des de les més tradicionals, passant per veganes amb humus, de peix, i fins i tot aptes per a celíacs. Es tracta d'un tipus de cuina informal però amb productes de proximitat i de qualitat. A més, el tipus de pans que hi podreu trobar també es força divers. Amb tot, personalment, penso que amb el temps els seus plats han perdut una mica l'essència respecte als seus inicis. Si ho preferiu, també podeu triar l'opció d'hamburgueses i entrepans al plat, és a dir, es substitueix el pa per acompanyament de patates o amanida. Els preus són correctes tenint en compte el tipus de cuina dels seus restaurants.

Aquí teniu unes hamburgueses que vàrem tastar fa pocs dies: l'hamburguesa de lluç i gambes amb pa negre i l'hamburguesa Casablanca. Fan bona pinta, oi?

Pel que fa a les begudes, podreu trobar cerveses industrials, refrescs, vi, etc. El que destaca de La Pinta és que a més, ofereixen cerveses artesanes, moltes de les quals són fetes a Lleida com la Ctretze o la Boira. Sens dubte, ens obsequien amb un plus de proximitat que, els amants de les cerveses artesanes, agraïm.
Si sou gormands i encara us queda un raconet per les postres, trobareu algunes opcions: coulant, gelats i algunes postres tradicionals catalans com mel i mató o music. L'últim cop que hi vaig anar em vaig decantar pel Music, que mai defrauda 😋


Fem una Pinta? Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada