diumenge, 26 de novembre del 2017

2x24: 225 anys del Dipòsit del Pla de l'Aigua.



Heu estat algun cop al Dipòsit del Pla de l'Aigua? Doncs us porto l'excusa perfecta per visitar-lo o revisitar-lo. El Dipòsit del Pla de l’Aigua de Lleida celebra el 29 de novembre els seus 225 anys des de la finalització de les obres de construcció. Pels que no el coneixeu, el Dipòsit del Pla de l'Aigua és el primer dipòsit d'aigües de la ciutat de Lleida, construït a finals del segle XVIII per garantir el subministrament d'aigua potable a la població. Actualment es considera la "catedral subterrània de l'aigua" i és un equipament cultural de la nostra ciutat. De fet, és un dels quatre espais que formen part del Museu de l'Aigua de Lleida: el campament de La Canadiense, els pous del gel i el molí de Sant Anastasi. Els dissabtes i diumenges, el Dipòsit del Pla de l'Aigua obre les seves portes de 12 a 14 h gratuïtament i també es pot visitar, prèvia reserva, entre setmana.



Per tal de commemorar aquesta data, el Museu de l'Aigua i l'Ajuntament de Lleida han programat un seguit de propostes per a tots els públics. Un dels propòsits d'aquesta commemoració és la de popularitzar aquest equipament i arribar a un públic més ampli.


👉CONCERT DEL COL·LECTIU FREE’T


El Col·lectiu musical Free’t immergirà el Dipòsit amb una proposta musical que fa molt bona pinta: “Líquid Drone. Immersió sonora." Els músics del Col·lectiu ens proposen una experiència acústica sense dubte singular, amb una insòlita creació ideada i traçada particularment per aquest espai. 

La música Drone engloba propostes sonores que consisteixen a mantenir diverses notes, acords, masses sonores o textures al llarg del temps. La música Drone es caracteritza per l’absència de patrons rítmics. Fluxos sonors de progressiva intensitat on es desenvolupen canvis de narrativa a nivell micro (textures, timbres, etc.) esteses en temps molt llargs. 

Segons el mateix grup es "realitzarà un drone basat en material sonor organitzat prèviament i que anirà modificant-se molt lentament. Una acció que està pensada per mimetitzar-se amb l’espai on es durà a terme, ser una presència tan real com els murs, les columnes i el sostre del dipòsit, una massa sònica imponent i aclaparadora que atrapa, envolta i inunda als oients que s’hi vulguin submergir. La proposta consisteix en 6 sessions de 20 minuts cada una (3 dissabte i 3 diumenge). Cada sessió serà única diferent i irrepetible, creant així una intervenció sonora a l’espai de 6 peces sonores creades expressament per l’ocasió. El públic entrarà a les sessions amb un nombre limitat de 20-30 persones."

Per poder gaudir de les sessions gratuïtes cal recollir invitació prèvia a la Regidoria de Cultura de Lleida a partir del 27 novembre. L'aforament és limitat a 30 persones per sessió.

HORARIS: DISSABTE 2 I DIUMENGE 3 DE DESEMBRE. 

  • 1a sessió a les 19 h
  • 2a sessió a les 19.45 h
  • 3a sessió a les 20.30 h

 



👉EXPOSICIONS

A part dels concerts que us he explicat abans, el públic podrà delectar-se amb dues exposicions. Des del dissabte 25 de novembre trobareu l'exposició “El projecte del dipòsit als arxius”, que mostra alguns documents del segle XVIII relatius a l’obra del Dipòsit. A més a més, el Dipòsit del Pla de l’Aigua acull també fins al 28 de gener de 2018, la instal·lació artística d’Elena Alonso ”Visita guiada (segundo moviemiento)” que forma part de la 10a Biennal Leandre Cristòfol organitzada pel Centre d’Art la Panera. Una intervenció creada pel Dipòsit, consistent en uns passamans que emboliquen, envolten o creuen els pilars. Les singulars baranes alternen diversos materials com ceràmica, ciment, fusta o coure i conviden el visitant a recórrer l’espai en una experiència tàctil.

Aquí teniu el programa complet de les activitats.

A la primavera es volen fer més esdeveniments per donar més relleu a aquest 225 aniversari. Així doncs, restarem atents/-es per descobrir les propostes que ens esperen el 2018!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada