divendres, 17 de novembre del 2017

2x22: Festival Internacional de Poesia de Lleida


La poesia és, per a mi, un plaer pels sentits. És aprofundir, emocionar-se, gaudir i cultivar la sensibilitat. Viure la poesia de qualitat, és deixar-se portar per les paraules, pels versos que els i les poetes encadenen d'una manera potent i incisiva, i capbussar-se de ple en l'univers que cada autor ha creat. La poesia és com un ball visceral que connecta lectors i escriptors, públic i rapsodes. Una dansa on les notes les posa el/la poeta en forma de paraules que brollen, flueixen i et fan créixer; i que prenen vida en una coreografia de lletres i sensacions.

Doncs bé, si com jo us declareu amants de les lletres, de les paraules en la seva màxima potència, la setmana vinent se'ns presenta una proposta poètica a Lleida molt recomanable: el Festival Internacional de Poesia de Lleida que tindrà lloc del 21 al 24 de novembre. Un festival que retorna a la nostra ciutat, després d'un temps d'absència. Aprofitant l'avinentesa de què enguany es commemora el 75è aniversari de la mort del poeta Màrius Torres, el festival li retrà un homenatge. Es tracta d'un festival on confluiran activitats diverses com xerrades, homenatges, presentacions, espectacles, muntatges teatrals, activitats escolars, exposicions i recitals amb la poesia com a eix vertebrador. Aquí teniu el programa d'activitats programades: variat, ric i transversal.
PROGRAMA FESTIVAL INTERNACIONAL DE POESIA DE LLEIDA





























I a més a més...
Festival a les aules

📌Dimarts 21 de novembre

Hora: 13 h  

Ubicació: Institut Samuel Gili i Gaya

Activitat: Poesia a les aules: Llegir poesia per Ramon Rubinat. Acull l’acte Carina Llobera.

Un fantasma recorre les aules... llegir poesia és difícil, la poesia no s’entén, això no és per a mi. Aquests són alguns prejudicis que sovint circulen entre joves (i adults), fins i tot entre grans lectors habituals de narrativa. Ramon Rubinat ens proposa un taller de lectura de textos poètics en el que exposarà algunes claus que ajudin a gaudir de l’estètica i les idees que conformen la poesia.

📌Dijous 23 de novembre
Hora: 14 h
Ubicació: Institut Màrius Torres
Ubicació: Poesia a les aules: Itineraris poètics per Josep M. Rodríguez. Acull l’acte Eduardo López Truco.
Ho organitza: Ajuntament de Lleida i Institució de les Lletres Catalanes.

Submergim-nos de ple en la poesia!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada