dimecres, 15 de maig del 2024

Tothom als museus!

“Bon dia,
Us recordem que teniu reserva per a l’espectacle de “La Ciutat de les Llums” d’aquest pròxim dissabte (NIT DELS MUSEUS.)
Us agrairem que, si finalment no podeu venir, ens aviseu al més aviat possible i així podrem donar lloc als que s’han quedat en llista d’espera.
Moltes gràcies i salutacions,”

Aquest és el més que raonable correu electrònic que el Museu de Lleida ha enviat aquest matí, a tota aquella persona qui s’hi va inscriure prèviament. Clar i català!

No m’estranya! I més quan s’ensuma que un projecte col·lectiu tan potent, promet tocar cors. El boca-orella ha fet la resta. La instal·lació-espectacle de l’artista David Zuazola, que va exhaurir entrades en la 35a edició de la Fira de Titelles, ha aplegat el sentir que les més de 600 persones involucrades tenen de Lleida. La peça treu a escena aspectes històrics i identitaris de la nostra ciutat com el bombardeig del Liceu Escolar, l'espoli del Museu de Lleida, la boira, la Seu Vella, o l’Aplec del Caragol, entre d’altres. Ho tinc clar: no m’ho perdré!


La funció de titelles i objectes ‘La ciutat de les llums’, amb un doble passi a les 20 h i a les 22 h, és una de les activitats programades en el marc del Dia Internacional i Nits dels Museus que es celebrarà arreu el 18 de maig. Com sabeu, any rere any es pretén “sensibilitzar als seus visitants i a la ciutadania de la importància dels equipaments museístics en el desenvolupament de la societat i oferir una manera diferent i creativa de visitar-los.”

Enguany l’eix temàtic és ‘Museus per l’educació i la investigació’, que posa l’accent en “el paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de fomentar la curiositat, la creativitat i el pensament crític; reconèixer la seva contribució a la investigació, l’exploració i la difusió de noves idees.”

La demarcació de Lleida no es queda enrere i ha preparat un ampli ventall de propostes per a tothom. La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran va presentar ahir el llibret amb totes les activitats que inclouen visites guiades i teatralitzades, jornades de portes obertes, tallers o concerts i espectacles.
A més, la capital del Segrià ha presentat avui el programa conjunt que museus i equipaments culturals de la ciutat han organitzat per gaudir d’una vesprada-nit diversa, rica i plena de cultura. Quina o quines triareu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada