dimarts, 28 de novembre del 2023

Molt més que un cinema

El passat 21 de novembre es van presentar les dades estadístiques específiques de Catalunya del 23è Anuari SGAE de les arts escèniques, musicals i audiovisuals; el qual revela "l'estat real del sector cultural i els hàbits de consum" de la ciutadania. La publicació evidencia la reducció de "la freqüència d’assistència a les sales de cinema catalanes en les darreres dècades" i situa a la demarcació de Lleida a la reressaga.

L'Screenbox, un espai de petit format que acull no només cinema independent i d'autor sinó també superproduccions "argumentalment aptes per a tothom", és l'únic cinema que roman obert al cor de Lleida. Aquest oasi cinèfil malda per estimular la presència de públic, organitzant "esdeveniments més enllà de la cartellera." 

D'entre les activitats programades regularment, destaquen dues tipologies de cinefòrums que es duen a terme en dimecres alterns "per fomentar la interacció social entre la gent cinèfila de Lleida." Per un costat, "Rosa Cano, formada en neuroprogramació lingüística i altres àmbits de la salut," condueix dues vegades al mes els 'Emotifòrums.' Es tracta d'unes sessions en què es projecta una pel·lícula i, tot seguit, es duu a terme un col·loqui "amb el públic assistent sobre les emocions" que brollen del llargmetratge. Per un altre costat, Marina Rúbies i José Asensio coordinen els 'Birrafòrums' en què després de veure un film, s'estableix un intercanvi d'impressions al voltant d'una cervesa. 

Una altra de les propostes programades més llamineres és el 'Curs Aritme' en què l'artista sonor i baterista Genís Bagés, musica curtmetratges muts en directe l'últim diumenge de cada mes. Diumenge passat vaig poder assistir-hi i no em puc estar de recomanar-vos-la. Un projecte original, divertit i creatiu que ens va permetre recuperar aquelles joies del cinema mut clàssic i contemporani més surrealistes i hilarants; fusionats amb l'experimentació cinematogràfica, melodiosa i rítmica. 
AGENDA DESEMBRE'23 SCREENBOX LLEIDA
A banda de l'agenda pel mes de desembre, l'Screenbox Lleida també està treballant en altres esdeveniments pels pròxims dies com una Jam session amb músics un dissabte al mes a l'hora del vermut, micros oberts, l'actuació del Col·lectiu Free't o un taller de precinema per a infants amb Skholè a principis del 2024.

I és que l'Screenbox és molt més que un cinema!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada