dimecres, 4 d’octubre del 2023

Millor amb música

L'escriptora i activista nord-americana Maya Angelou sostenia que: "Tot en l'univers té un ritme, tot balla." I és que el ritme és essencial, no només a la música sinó també a la vida. L'esclat de propostes músicals a casa nostra es desferma quan les fulles dels arbres comencen a caure. Avui us porto sis festivals o cicles de tots colors que ompliran la tardor ponentina de sons, bellugadisses i melodies. Tot és millor amb música!

18a ED MUSIQUEM LLEIDA!

Musiquem Lleida! arriba a la seva 18a edició omplint els carrers de la capital de Segrià de música i apropant-la a tothom del 6 al 8 d'octubre. La pianista Oksana Shymanska, el folk irlandès de la formació Sláinte o el quartet de saxofons Øsimun Quartet són alguns dels concerts gratuïts que podran ser degustats a diversos espais. La Coral Shalom clourà el Musiquem a l'Auditori Enric Granados amb "De la veu al cor."
Més info aquí.
2A ED RAIMAT ARTS FESTIVAL
La música clàssica protagonitza una nova edició del Raimat Arts, un festival al bell mig de les vinyes que amalgama "música, gastronomia, vi i art amb nom i cognoms." La programació inclou activitats gastronòmiques, familiars, tallers, tasts i els concerts del guitarrista Pablo Sáinz-Villegas, la soprano Raquel Lojendio, l'arpista lleidatana Berta Puigdemasa i el pianista Albert Guinovart.

Més info aquí.
LLEIDA MUSIC FESTIVAL
Can Ramon, el Cafè, el Cotton, l'Orfeó, o Hoppers són alguns dels tretze espais o sales de concerts de la ciutat que acolliran la 3a edició del Lleida Music Festival del 13 d'octubre al 8 de novembre. Un circuit "transversal i eclèctic" de música en directe per a tots els gustos i colors. Figures consagrades i talents emergents com Joel Sarakula, Renaldo & Clara, Mushkaa o Belako, insuflaran sonoritats indie, rock, pop, folk o urbanes entre d'altres als assistents.
XXX FESTIVAL DE JAZZ DE LLEIDA JAZZTARDOR

Als anys 40, el carrer 52 de Nova York fou un dels grans epicentres del jazz. Els seus clubs llegendaris van acollir noms mítics com el saxofonista Charlie Parker o la cantant Billie Holiday. L’exposició fotogràfica 'Bob Love’s Jazz' "homenatjarà a aquells clubs i commemorarà els 30 anys del Festival de Jazz de Lleida." La mostra, que s'inaugurarà el 15 d’octubre i que es maridarà amb un tast de vins i el concert de Nel Begley al Castell del Remei, és una de les activitats programades del Jazztardor.


A banda del celler urgellenc, Cervera i Lleida seran els altres escenaris de la seva 30a edició que, un any més, aposta per oferir "propostes eclèctiques, figures consolidades i talent emergent de qualitat fins al 16 de desembre." El rock progressiu, el jazz i l'experimentació dels Stick Men o "l’elegància vocal i extraordinària energia" de Sylvia Howard són dos dels concerts que faran les delícies del públic més melòman.

12a ed INTERFADO

Del 18 d'octubre al 4 de novembre el Festival Internacional de Fado de Catalunya ens regalarà, per uns dies, un viatge per (re)descobrir i alenar el fado pels cinc sentits. L'Interfado enguany no només tindrà lloc a Lleida i La Seu d'Urgell, sinó que també a dos municipis més de fora de la província de Lleida: Cambrils i Sant Feliu de Llobregat. El festival continua apostant per la fusió d'estils musicals més enllà del fado tradicional, la gastronomia, i per un cartell eclèctic i de gran qualitat "amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado;" com la portuguesa Sandra Camilo, la veneçolana Andrea Imaginario i la formació canaria Fado A Verdade. El taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka és una de les activitats paral·leles i la que donarà el tret de sortida del festival el 18 d'octubre.
12a ed MÚSICA SOTA LES ESTRELLES
La Serra del Montsec i el seu Parc Astronòmic són indrets privilegiats des d'on es pot aixecar la mirada a l'univers i gaudir del seu extraordinari cel nocturn. La 13a edició del Cicle Música Sota Les Estrelles arrodoneix encara més l'experiència, fonent concerts d'artistes emergents catalans amb la visita al planetari digital 3D l'Ull del Montsec i al Parc de Telescopis. Del 9 de setembre fins al 9 de desembre els sons de Elle León, Asori o Selva Nua oferiran una doble sessió musical sota l'esguard dels estels.


A banda d'aquestes noves iniciatives, cal recordar que continua el cicle Vesprades. Música als Ateneus el qual es va posar en marxa el passat 23 de setembre. El 6 d'octubre l'Espai Orfeó reprendrà una nova edició del Cicle Lleida Jazz Cava amb el concert d'
Ester Quevedo, Miquel Torà i Genís Bagés. Sense oblidar la programació estable que les sales de concerts i altres espais ponentins ofereixen setmanalment.

 "Cal omplir el planeta de violins i guitarres en lloc de tanta metralla."Chavela Vargas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada