diumenge, 17 de setembre del 2023

Ponent escènic

L'activitat escènica retorna amb força als principals escenaris ponentins. Alcarràs, Arbeca, Balaguer, Juneda, Lleida i Tàrrega acolliran un reguitzell d'espectacles eclèctics per a tota mena de públic. Avui us porto un recull complet de les programacions d'arts escèniques de setembre a desembre del 2023, algunes de les peces més recomanades i, a més, una iniciativa de petit format que es durà a terme a Guissona. Les voleu conèixer? 

ALCARRÀS, DIVERSOS ESPAIS

La programació cultural d'Alcarràs tardor-hivern'23, que va iniciar-se el passat 10 de setembre, inclou algunes propostes escèniques per a tots els públics. El preu dels espectacles és de 3 € i es poden adquirir en línia.

Més info aquí.
ALPICAT, SALA LA UNIÓ

La Temporada d'Arts Escèniques a la sala La Unió d'Alpicat 2023-2024, que es durà a terme del 15 d'octubre al 20 d'abril del 2024, presenta una programació ideada amb "cura, amor i respecte, tant cap al públic com envers les companyies i els professionals." De les onze funcions programades a la nova temporada, sis es representaran a la tardor, d'entre les quals destaquen especialment el contacontes Contes de tardor de 4contes, el monòleg humorístic Not talent i la peça La mama dels arbres, basada en la vida de "l'activista ecologista i social Wangari Maathai, la primera dona africana Premi Nobel de la Pau." El preu de les entrades va dels 3 al 20 € i es poden adquirir en línia aquí.

ARBECA, SALA L'ABADIA
 

L'espai cultural L'Abadia d'Arbeca presenta 5 funcions eclèctiques del setembre al desembre. Un dels espectacles a tenir molt en compte és la perla teatral You say tomato que es representarà el 26 de novembre. El preu de les entrades va dels 2 als 15 €.

 
BALAGUER, LA MERCANTIL I TEATRE MUNICIPAL
La temporada de Tardor'23 de La Mercantil, que es va presentar el dijous 14 de setembre, advoca per  descentralitzar la cultura i per oferir propostes "transgressores i de temàtica social" amb una mirada al món transsexual, al suïcidi juvenil o a la memòria històrica. A més, també posa l'accent a espectacles reconeguts i premiats, al teatre de proximitat, al familiar, a l'emergent, i a la producció pròpia.  Les entrades es poden comprar en línia amb un ventall de preus que va dels 10 als 18 €, amb un descompte del 20% si les adquiriu fins al 30 de setembre.
El cicle de Tardor del Teatre Municipal de Balaguer, que marida arts escèniques i música, presenta cinc propostes teatrals diverses d'entre les quals destaquen El cost de la vida i El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest cos. Les entrades es posaran a la venda a partir del 16 d'octubre.

JUNEDA, TEATRE DE FOMENT

La nova temporada al Teatre de Foment presenta una programació transversal amb "grans noms i grans espectacles." L'escenari junedenc aixoplugarà vuit peces heterogènies de l'octubre al desembre. No us podeu perdre l'experiència teatral immersiva per a tots els públics An-ki de la Cia Ortiga o la multipremiada comèdia La pell fina, que es representaran del 27 al 29 d'octubre i el 16 de desembre respectivament. El preu de les entrades va dels 4,8 als 20 €, tot i que hi ha diversos descomptes i packs especials.

LLEIDA, TEATRE DE LA LLOTJA, ESCORXADOR I LA SALETA

La Temporada Setembre-Desembre'23 de Lleida, que aglutina música i teatre, aixecarà el teló del 22 al 24 de setembre a diversos carrers de la ciutat en una festa d'inici ben llaminera i d'accés lliure i gratuït.

La programació pública i d'iniciativa privada d'arts escèniques presenta una trentena d'espectacles  heterogenis i per a tota mena de públic. L'espectacle musical L'alegria que passa de Dagoll-Dagom i la comèdia irreverent Gordas són dues de les joies que la Fundació Teatre de la Llotja treu a escena. 
Pel que fa a la promoguda per la Regidoria de Cultura, tres peces a tenir molt en compte són el muntatge de dansa experimental Cosa. Intervenir un cuerpo, l'esplèndid monòleg a set veus El cos més bonic que s'haurà mai trobat en aquest lloc, o la dissidència vital de El ardor.  A banda d'això, hi haurà tot un seguit d'activitats paral·leles, com xerrades i col·loquis postfunció, tallers i altres activitats. Les entrades estan a la venda a partir dels 6 €. A més, hi ha diversos descomptes i abonaments que rebaixen substancialment el preu en molts dels esdeveniments. 
Podeu descarregar-vos el llibret de La Temporada setembre-desembre'23 aquí.
LA SALETA
L'espai alternatiu La Saleta continua potenciant les arts escèniques a la nostra ciutat amb espectacles de petit format i una programació regular de dijous a diumenges, que ens anirà desvetllant setmana rere setmana. El passat 14 de setembre l'espectacle d'improvisació The Party va inaugurar la nova temporada. El 21 de setembre Anònimes de 4 contes "un conjunt d’històries sobre fets reals relacionades amb la sororitat i l’empatia" i la 9a edició de Lo Microfest el 30 de setembre són les dues properes cites.

TÀRREGA, TEATRE ATENEU
La 29a Temporada Arts Escèniques de Tàrrega, que començarà al setembre i finalitzarà el febrer del 2024, pot presumir de ser "el cicle més veterà de les comarques de Lleida." Un any més demostra el seu compromís per promoure "el gaudi de les arts i l'esperit crític amb una programació professional de qualitat" amb propostes diverses per a tot tipus d'espectador. Fins al desembre el públic podrà gaudir de set muntatges al Teatre Ateneu, d'entre els quals destaquen especialment el treball Viatge d'hivern "on paraula, música i moviment esclaten a escena com un riu desbocat" i Instruccions per fer-se feixista un monòleg de la gran actriu Mercè Arànega que "denuncia amb ironia l'actual onada de feixisme arreu del món." Els preus dels espectacles van dels 5 als 25 € i hi ha l'opció d'adquirir abonaments amb importants descomptes. 

FESTIVAL 15m2 FESTIVAL INTERNACIONAL DE MICRODANSA ITINERANT
A més de les programacions a les sales i espais escènics, enguany arriba una nova iniciativa de petit format a Guissona. La 3a edició del 15m2 Festival Internacional de Microdansa Itinerant, que es celebrarà del 23 de setembre al 14 d'octubre, girarà entorn l'eix temàtic Feminismes-dones rurals. El festival pretén "dignificar i visibilitzar el paper tan necessari de les dones en un context rural, enfortir la feminització de les programacions i donar veu a la diversitat de sensibilitats femenines." La programació, que amalgama arts, pensament i territori, inclou espectacles de microdansa, tallers, xerrades o instal·lacions artístiques entre d'altres. 
Però això no és tot! La programació del Teatre l'Amistat de Mollerussa està encara pendent de publicació. Estarem ben a l'aguait! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada