dimarts, 28 de febrer del 2023

Projectes que milloren el món

Treure’s la son de les orelles i tenir motius per llevar-se cada matí, per sentir-se viu, “una raó de ser” no és tasca fàcil. Fem tard en la cerca per trobar el nostre lloc al món? El terme nipó Ikigai, que vaig descobrir diumenge de la mà de la Míriam Fuentes mentre gravàvem un nou episodi del podcast Les Dissidents, mira de respondre a aquesta pregunta. Una noció polièdrica provinent de la cultura japonesa que suggereix que tothom té una motivació existencial i que trobar-la requereix una recerca profunda i sovint llarga d'un mateix. Tal com apuntava la Míriam, l’artista social ponentí Lluc Flotats aka Llukutter sembla que ha anat decididament al seu encontre i ha fet la seva troballa vital: Impulsar la creació artística mitjançant projectes col·lectius i de transformació i millora social.

Una de les idees que porta esculpint des del 2022 i que, finalment veurà la llum el 3 de març és ‘El Feat pel Fet.’ Fa més d’un any al Lluc es va veure atret per la idea de “crear un projecte on poguessin participar una gran part dels artistes visuals, muralistes, o il·lustradors a qui admira, l’envolten, l’inspiren i l’alimenten diàriament.” Durant tots aquests mesos 30 artistes han cocreat braç a braç amb en Llukuter obres vinculades a una trentena “d’entitats socials i associacions que treballen en diversos àmbits i fan una tasca destacable no sempre valorada.” Les obres aborden diverses temàtiques com els drets humans, la cooperació internacional, la memòria històrica o la salut mental, entre d’altres. A més, 30 peces literàries inspirades en les obres visuals arrodoneixen la iniciativa solidària.
Les obres estaran a la venda o entraran a subhasta i s’obrirà una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami en què es podran aconseguir làmines de petit format de les obres gràfiques i escrites. Els beneficis que se’n treguin, es destinaran “íntegrament a cadascun dels ens, sense intermediaris ni marxants pel mig.” Promethea acollirà aquesta exposició fins al 31 de març i hi haurà altres activitats paral·leles com el Vermuthea o una projecció amb l’alumnat d’animació 3D d’Ilerna a mitjans de mes.

Un projecte expositiu polifònic il·lusionant, imprescindible, potent, generós i amb un manifest compromís social, no creieu?
imatges @llukuter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada