dimecres, 4 de gener del 2023

Anem de concert?


La música en directe és d'aquelles experiències singulars que ens fan sentir al setè cel. La connexió entre públic i artistes és més intensa, més enèrgica, més grata. Els concerts en viu, a banda de guarir l'ànima, alimenten aquella sensació d'estar participant amb un grup de persones en un acte en el mateix espai, en el mateix moment i de compartir col·lectivament el seu gaudi. La primera publicació del 2023 s'encomana d'aquest plaer i ens porta  alguns cicles, festivals i concerts  que es duran a terme a Ponent en els pròxims dies, per estimular el nostre benestar. 

7è cicle de cançó d'autor Nits de Taverna
La música d'autor tornar un any més a Almacelles en una nova edició del cicle Nits de Taverna. D
el 13 de gener al 24 de març es podrà gaudir de sis concerts d'entrada gratuïta i de diversos estils de música en llengua catalana a la Sala Arca i la Sala Polivalent del municipi.

VI JazzConcabella

Hi ha entitats que miren d'atansar, descentralitzar i vetllar per la democratització de la cultura, per tal que aquesta estigui a l'abast del poble. L'Associació Cultural d'Amics del Castell de Concabella, que vertebra una generosa i heterogènia temporada d'activitats culturals, n'és una d’elles. La sisena edició del Festival de Jazz de Concabella és una de les primeres cites del 2023. L'espectacle 'Temps de Pedrolo' "amb una breu tria de textos de l'autor i llegendes relacionades, interpretats per Patrícia McGill, i embolcallats pel jazz del Javier Juanco Quartet", donarà el tret de sortida del JazzConcabella el 14 de gener. La proposta "lliure i indòmita" de Benavent, Di Geraldo i Pardo Trio nodrirà als assistents del millor flamenc jazz el 4 de febrer. Els temes propis i tradicionals del jazz de la formació Víctor de Diego Quartet posaran la cirereta final el 4 de març.

3a ed Festival In_finit
El Festival In_finit de Menàrguens va sortir a la llum el 2020 per tal de "mostrar el seu suport al món de la cultura en temps difícils", per estimular-la i per impulsar-la. La seva 3a edició manté l'esperit i mira endavant per tal de "defensar i promocionar la cultura combinant diferents propostes musicals emergents i consolidades en llengua catalana." La veu del cantautor valencià Miquel Gil serà la primera que omplirà de sonoritats la Sala JBX del municipi Noguerenc el 14 de gener. El pop íntim de protesta de Uënsdei, els ritmes jazzístics i propers a la bossa nova d'Andrea Motis i les cançons i poemes de Joan Reig, el 18 de febrer, 11 de març i 15 d'abril respectivament arrodoneixen un cartell de nivell i forjat amb mim.

Tàrrega Sona 2023

El Cicle Tàrrega Sona és "un aparador referent de la creació musical del país amb noms consolidats i emergents de l’escena musical." Enguany arrenca una nova edició el 21 de gener amb un doble concert que posarà en marxa el blues i rock del targarí Edu Escaño i que rematarà el pop-rock en català de Quimi Portet. El jazz, el pop-rock, la cançó d’autor o la música de cambra completen un cartell "heterogeni, transversal i amb una destacada presència d’artistes del territori." 

CONCERTS A LLEIDA GENER'23
La capital del Segrià ja fa dies que ens sedueix amb les programacions de concerts que es duran a terme aquest 2023. Música clàssica, d'autor, jazz, metall alternatiu o rock entre d'altres nodreixen una agenda amb un reguitzell de propostes eclèctiques i per a tots els gustos. Us destaco alguns dels concerts que tindran lloc aquest primer mes de l'any, per anar obrint boca...

📌 Què? Concert Chibuque-Terrades
On? Antares
Quan? 7 de gener, 22.30 h
Preu? Taquilla inversa
📌 Què? Concert Old School Trio
On? Cafè del Teatre
Quan? 13 de gener, 22 h (ajornat al 27 de gener)
Preu? 10-12 €
📌 Què? Concert Le Nais
On? La Boite
Quan? 14 de gener, 23 h
Preu? 10-12 €

📌 Què? Concert Elisabeth Leonskaja & Franz Schubert Filharmonia
On? Auditori Enric Granados
Quan? 15 de gener, 19 h
Preu? 27-30 €
📌 Què? Concert Elefantes
On? Cafè del Teatre
Quan? 21 de gener, 22 h
Preu? Gratuït (cal recollir invitació)
📌 Què? Concert Drop Collective & The Dance Crashers
On? Cafè del Teatre
Quan? 28 de gener, 20.30 h
Preu? 12-15€

📌 Què? Concert Donuts Hole+Purin+We Exist Even Dead
On? La Boite
Quan? 28 de gener, 21.30 h
Preu? 12-15€
📌 Què? Concert Unveiling Spanish Brass & Joseph Alessi
On? Auditori Enric Granados
Quan? 29 de gener, 19 h
Preu? 18-20 €

Anem de concert?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada