dilluns, 12 de desembre del 2022

Societat Caníbal a Promethea

La novel·la distòpica Brave New World, presenta un món il·lusòriament feliç que, en realitat, amaga un sistema totalitari creat per bastir una societat manipulada, condicionada i controlada on la discrepància no té cabuda. Aldous Huxley avisava sobre els perills d'un control social que arremet contra les llibertats individuals i col·lectives.


'Societat caníbal' la 3a exposició col·lectiva de l'Associació Cultural d'Artistes Promethea, aborda el lligam entre societat i individu "basada en la normalització i la uniformitat, en el control i la vigilància." Els quinze artistes participants reflexionen sobre la "relació tòxica que es genera i que atempta contra la individualitat i la desobediència."
imatge @promethea

Feia dies que no sentíem el xim-xim i l'olor de la terra mullada. El passat divendres 9 de desembre a la tarda, l'aigua de la pluja ens va voler acompanyar per no perdre's la inauguració de l'exposició al local de Promethea a Lleida. Un vespre en què els artistes ens van presentar les seves obres gota a gota. Us deixo un petit tastet per anar fent boca!

Artistes participants
Adam del Desert
Aka Modesto
Anabel Consejo
Darío
Ester Gasol
Foxy
Furia
Jordi Prenafeta
Joon
Maria José Gonzàlez
Míriam Fuentes
Ppa
Vespe
Ximi
If it works de Ximi

La importància de Míriam Fuentes
En cas d'emergència d'AKA Modesto
Proküst de Jordi Prenafeta

La quinzena de peces exposades exploren amb una pluralitat de llenguatges i tècniques plàstiques i artístiques, temàtiques diverses com la normalització, la no acceptació o exclusió social, la destrucció de l'individu, el poder, els estigmes socials, la manca d'autoestima, etc. Tot i això, també posa de manifest que al sotabosc de la societat es pot trencar amb aquestes cadenes i que hi ha espai per la inclusió, pel respecte, per la construcció d'una nova individualitat o d'una nova col·lectivitat, entre altres.

Podeu visitar l'expo els dimecres, dijous i divendres de 17 h a 21 h fins al 27 de gener, que és el dia en què tindrà lloc la cloenda amb un recital de poesia. 'Societat caníbal' és un gotim amb una palesa càrrega i crítica socials de les que calen, penetren i van fent saó. No us la perdeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada