diumenge, 15 de gener del 2023

Vallverdú viu el somni



"No somiïs la vida,
viu el somni."

Amb aquest preludi o màxima, Josep Vallverdú obre el camí a l'acabat sortit del forn poemari Atresorat silenci. L'autor lleidatà convida al lector a capbussar-se en un univers poètic bastit de sublims versos que donen veu a un monumental recull de silencis polièdrics. No se m'acut millor manera de presentar-vos els actes de l'Any Josep Vallverdú a la província de Lleida, que emprant els mots d'un escriptor en majúscules. 

L'Any Josep Vallverdú, que es festejarà a diversos municipis de Catalunya durant el 2023, commemora el centenari del naixement "d'un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana, d'un traductor celebrat, d'un professor amb mestratge reconegut i d'un articulista llegit." A més, es pretén "difondre la seva obra perquè es mantingui viva en els catàlegs editorials, sigui referent de llegidors i crítics, i motiu d'estudi acadèmic arreu dels territoris de parla catalana." 

PROGRAMA D'ACTES ANY JOSEP VALLVERDÚ
El programa d'actes, que es va obrir el passat 12 de gener amb la presentació del seu darrer llibre a Balaguer, inclou un fèrtil i ric assortiment d'activitats heterogènies com conferències, espectacles, rutes literàries, projeccions de documentals, exposicions, clubs de lectura, presentacions de novetats bibliogràfiques de l'autor, i recitals de poesia, entre d'altres. Tot plegat afavorirà que "Vallverdú es faci present a les llibreries, a les biblioteques, als centres culturals i ateneus, a les sales d’exposicions i museus, a les escoles, als centres d’ensenyament secundari i a les universitats de tot el país en tot el seu abast."

Us he preparat un petit recull visual amb els actes que de moment s'han presentat i que es duran a terme a casa nostra. Amb tot, a mesura que avanci l'any, s'aniran detallant aquests i incorporant-ne d'altres. 

En aquest enllaç trobareu l'agenda detallada.

Us deixo amb "Joc de daus" un dels excelsos poemes que podeu assaborir a Atresorat silenci.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada