diumenge, 16 d’octubre del 2022

La Lleida que alena cultura

Ja fa dies que s'ensuma, es viu i es sent intensament la gran quantitat d'activitat cultural i d'oci a Lleida. I és que la capital del Segrià alena cultura per tots els seus costats. Cinema català, descoberta d'Occitània, música fado, jocs de taula i artivisme són els ingredients principals de cinc iniciatives que tindran lloc els pròxims dies a casa nostra. A punt?

13 ed. Som Cinema

Les temàtiques socials, reivindicatives i vinculades al territori protagonitzen la 13a edició del Festival de l'Audiovisual Català Som Cinema que arriba a Lleida del 19 al 23 d'octubre. Durant cinc dies, es podran visionar 58 llargmetratges i curtmetratges, de ficció o documentals dels països catalans. L'ScreenBox Lleida, la UdL, l'Ilerna, el Beat i el flamant Hoppers seran els espais del festival. Els documentals 'Defensores' sobre els drets sexuals i reproductius i 'El sostre groc' sobre els abusos a l'Aula de Teatre de Lleida són dues de les projeccions fora de concurs més destacades.
Descarregeu-vos el programa aquí.

2a ed. Òc Cultura

La 2a edició d'Òc Cultura, organitzat per l'IEI i coordinat per Mariona Miret, portarà a la capital del Segrià un bocinet d'Occitània per descobrir diverses disciplines de la seva cultura del 19 al 29 d'octubre. 'Sens racinas, pas de flors' és el leitmotiv d'enguany el qual pretén assenyalar que cal "beure de la tradició, per innovar i crear en el present." La programació ens fa dentetes amb propostes eclèctiques com un recital de poesia, concerts de rap i de cant polifònic, un debat i un taller de creativitat musical que es podran assaborir a l'Aula Magna i al pati de l'IEI.

Descarregueu-vos el programa aquí.

11a ed. Interfado

L’11a edició del Festival Internacional de Fado de Lleida Interfado continua apostant per apropar el Fado i la cultura portuguesa a Lleida i a La Seu d’Urgell amb música, gastronomia i art del 20 al 29 d’octubre. Els concerts de Margarida Arcanjo, Joao Caetano i Rita Barber ompliran de sonoritats fadistes el Cafè del Teatre, l'Espai Orfeó de Lleida i la Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell. A banda, l'Interfado ha preparat altres activitats paral·leles com l'exposició fotogràfica 'Fadistes' que es podrà visitar a l'Orfeó Lleidatà fins al 29 d'octubre, un taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka el 20 d’octubre i tasts de gastronomia portuguesa.


Més info aquí.

I Jornada Ment Lúdica

La primera jornada de jocs de taula Ment Lúdica, organitzat pel grup de recerca NeuroPGA de la UdL, Alea, La Tribufera i El Dau Màgic, és una iniciativa preparada amb molt de mim que té el propòsit d'atansar els jocs de taula moderns a casa nostra en diversos àmbits. El 22 d'octubre l'Edifici Polivalent de la Universitat de Lleida aixoplugarà activitats per a totes les edats, tallers pel públic general i una jornada acadèmica per a professionals.  Juguem?

Descarregueu-vos el programa aquí.

Cicle Artivisme

El cicle Artivisme. Art per a la prevenció de les violències masclistes, organitzat pel Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la UdL, és un projecte que neix per tal de conscienciar i prevenir les violències masclistes. El cicle ofereix 3 propostes artístiques d'alt nivell del 20 d'octubre al 2 de novembre a l'Auditori del Campus de Cappont. La peça 'El diari de Patri' de la Cia Las Fritas, el monòleg 'No solo duelen los golpes' de l'actriu i activista Pamela Palenciano, que convida a reflexionar sobre les teranyines de la violència patriarcal, i la conferència de la creadora visual Yolanda Domínguez  'Cambiar las imágenes para cambiar el mundo' són les tres sessions programades.

Descarregueu-vos el programa aquí.

Oxigenem-nos de cultura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada