dijous, 29 de setembre del 2022

Un octubre gens lúgubre

Tot i que per algunes persones el desè mes de l'any és sinònim de desànim o entristiment, per moltes altres equival a encís i vitalitat. No sé vosaltres, però jo soc de les últimes! I és que, a banda de què les temperatures disminueixen dia a dia i que la natura ens obsequia amb l'espectacle de pigments groguencs, ataronjats i rogencs; l'activitat cultural a casa nostra es revitalitza... i de quina manera! Avui us porto 5 propostes culturals imperdibles que es duran a terme durant la primera meitat del mes a Ponent. Les voleu conèixer?


4a ed Festival Natures, L'Alzina de la Noguera

El Festival Natures, que enguany arriba a la seva 4a edició, és una iniciativa inclusiva que pretén dinamitzar el món rural mitjançant la cultura i fomentar la sostenibilitat de les arts. El Natures projecta una programació diversa que es fonamenta en les arts plàstiques i del moviment en diàleg amb la natura noguerina. L'Alzina de la Noguera serà l'escenari natural d'intervencions artístiques efímeres, tallers, espectacles, concerts i  visites per al públic general l'1 i el 2 d'octubre. Per altra part, hi haurà laboratoris creatius el 15 i 16 d’octubre i residències artístiques del 15 al 28 d’octubre.

Descarregueu-vos el programa aquí.

6a edició McTrepat, Museu Trepat de Tàrrega
La influència de la cultura popular dels EUA a les nostres terres és el fil conductor de la 6a edició del McTrepat que tindrà lloc l’1 i el 2 d’octubre al Museu Trepat de Tàrrega. El McTrepat aproparà a tota aquella persona que ho desitgi el patrimoni industrial de l’equipament amb un grapat d’activitats per a totes les edats: projeccions, recitals de poesia, xerrades, concerts, exposicions, concerts, tallers familiars o food trucks entre altres. 

Descarregueu-vos el programa aquí.

2a ed Forma Balaguer. Espais d'Art Contemporani, diversos espais de Balaguer

El 'Forma Balaguer' va veure la llum el 2021 per tal d'obrir finestres, "impregnar d'art actual diferents emplaçaments del municipi i apropar-lo a tothom." Les creacions i projeccions artístiques contemporànies, "la descoberta de l'espai públic des d'una mirada artística i compromesa" i la seva interlocució amb el públic; són alguns dels pilars de la cita. La segona edició, que es celebrarà a diversos espais balaguerins de l'1 al 16 d'octubre, girarà en torn l'eix temàtic "Balaguer, ciutat de memòria." Olga Olivera-Tabeni o MITO Collective són dos dels vuit projectes artístics seleccionats. A més, la programació inclou altres activitats paral·leles com visites guiades, presentacions, performances o música.

Descarregueu-vos el programa aquí.

Lo Memefest, diversos espais de Tàrrega
Els efectes positius que el fet de riure aporta a la nostra salut, en el sentit ampli de la paraula, són de domini públic. L'humor és un bàlsam necessari que desenvolupa la intel·ligència, allibera tensions i nodreix el nostre benestar. El 2019 va néixer el Festival de l'Humor de Ponent 'Lo Memefest' amb el propòsit d'esdevenir un "referent de l’humor i els mems." Tres anys després, Tàrrega vol continuar sent el punt neuràlgic de les riallades amb tot un seguit d'activitats gratuïtes i de pagament del 5 al 8 d'octubre. Diversos espais de la ciutat acolliran shows, exposicions, monòlegs, projeccions, tallers, debats o espectacles d'improvisacions, entre altres actes.
Consulteu el programa complet aquí.

La Mercantil en off Film Fest, Balaguer

Balaguer acollirà el Primer Festival Internacional de Curtmetratges el 8 d’octubre a les 19 h a la Sala La Mercantil. La iniciativa germina per tal "d'apropar la cultura cinematogràfica, els nous talents i les noves formes d'entendre el cinema a la població de Catalunya." La Mercantil en Off Film Fest projectarà curts de ficció, animació i documentals en les seccions Versió Original en Català Internacional,  Videoclips i Microcurts. 


Més info aquí.


Gaudiu d'un octubre gens lúgubre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada