dijous, 16 de desembre del 2021

El Cafè navega de nou

 

Una licitació de resolució massa allargada en el temps va provocar que, des de l’estiu, Lleida quedés orfe d’un pulmó cultural que oxigena la ciutat amb un ventall d’activitats culturals. Després de tants mesos d’inactivitat (amb l’excepció d’un parell o 3 de cites) el Cafè del Teatre, a la fi, va recuperar la vida el passat 11 de desembre. Un nou equip format per quatre persones decidides a pencar de valent, ha agafat el timó disposat a tornar les aigües a mare i a reeixir aquest llagut tant cap a rumbs sovintejats, com de nous. Una conversa al voltant d’una bona birra artesana amb en Domènec Merchan, un dels caps més visibles, em va posar al corrent  d’un projecte que navega de nou. En voleu conèixer els detalls?

El Joaquín (aka Jokin), la Gisela, el Sebas i el Domènec són els 4 noms que estan a primera línia de la tripulació. Amb tot tenen molt clar que fugen de protagonismes, ja que el “cafè és un espai públic. És de tota la ciutadania.” Tampoc no vacil·len a afirmar que el Cafè s’ha d’amanyagar en molts aspectes “no només és programar, és també tenir cura de l’espai físic, dels aspectes tècnics d’il·luminació, de so, escènics… s’ha de mimar tot!” Confessen que per tal d’obrir portes van haver de fer un “esforç titànic” per realitzar aquestes millores tècniques i per treballar en la programació.

UN NOU CAFÈ?
El Domènec remarca que no es pretén obrir una nova era sinó que és una continuïtat del que s’ha anat fent fins ara. Això sí! Amb unes noves pinzellades que tal vegada esbossaran una nova manera de fer. Es reprendran les presentacions de publicacions, les projeccions i les activitats escèniques entre altres actes habituals al Cafè.
Imatge @poetryslamlleida
Malgrat ser un espai cultural multifuncional de moment no es té previst d’acollir exposicions, tot i que no es descarta més endavant si es genera un interès per exposar. Un dels eixos que es vol potenciar és que sigui “una sala de concerts competent, xula.” Així, es vehicularan “propostes maques” i eclèctiques tenint en compte que puguin encabir-se al Cafè.

PROPOSTES FLAMANTS
Una de les novetats més engrescadores i goloses és que a partir de la primavera la programació del Cafè no només es durà a terme entre les seves 4 parets sinó que sortirà a l’exterior, en concret al pati interior de l’Escorxador. Hi haurà música en directe per a tota mena de públic i, si tot va bé, la idea és maridar-ho “amb una oferta gastronòmica de proximitat. A fora ja tenim 2 bolos tancats al juliol i un al setembre, que serà una figura internacional,” ens avança.
Una altra de les noves apostes que es vol explorar és els ‘Migdies al Cafè del Teatre’ la qual confia a impulsar els concerts familiars els diumenges a l’hora del vermut. Les 2 primeres cites seran al gener i al febrer amb el rock i l'electrònica respectivament com a reclams musicals.

A banda de la programació donada per iniciatives com Curtcircuit o Circuit Folc, es vol fer producció pròpia i generar propostes diverses per tal de satisfer a tots els paladars musicals. Heavy metal, punk, punxades de dj, rock alternatiu, disco-funk o música d’arrel són només algunes de les que es podran assaborir ben aviat.

La programació pel 2022 fins al juliol està força avançada i fins i tot hi ha algun nom de cara a la tardor. No volen guardar cap secret i a mesura que tinguin actes tancats els aniran publicant per xarxes, les quals també han començat a reactivar fa pocs dies per mirar de donar-hi un nou impuls. Angel Stanich el dia de Sant Jordi o la Fundación Tony Manero que s’acomiadarà dels escenaris a la tardor són alguns dels concerts que ens esperen al Cafè en els pròxims mesos.


PRÒXIMES CITES AL CAFÈ
El Cafè obrirà les seves portes de dimecres a diumenge a partir de les 19 h.  Els divendres, els dissabtes i lels diumenges hi haurà música en directe sobretot a partir del 2022, que es quan la vida al Cafè començarà a agafar més embranzida. Ja podeu preparar-vos per ballaruga de la bona!
📌 18 de desembre  les 22  h- Koko-Jean & The Tonics
📌 25 desembre a les 22.30 h - Sonsonite feat. Ray Cuza & Luisito
📌 30 desembre a les 20.30 h- Vermouth Flames
📌 1 de gener a les 0.30 h- New York Ska Jazz Ensemble
📌 9 de gener a les 20 h- Chavalan

📌 16 de gener a les 12.30 h- 'Els matins al Cafè' amb Raunchy

El Cafè navega de nou i nosaltres llevem àncores amb ell!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada