dijous, 5 de setembre del 2019

4x03: Obrim les portes del Garatge

La llavor "garatge" tradicionalment ha servit per generar i impulsar la creativitat. I és que moltes de les grans idees han germinat en aquests espais. Un garatge d'Alcarràs fou el bressol d'una nova iniciativa alternativa, cultural i artística que pretén dinamitzar i aplegar totes les arts en aquest municipi. Una idea que el Xavier Alepús va encalaixonar i que ara, amb la col·laboració de la M. Carme Moreno i el Víctor Saló, es desclou per sotragar l'activitat cultural alcarrassina.
El Garatge obre les seves portes per visibilitzar les arts visuals, les arts plàstiques, la música, la dansa, l'escriptura i el teatre a través de tallers, espectacles, concerts i xerrades. De setembre a gener, el calaix de les arts escèniques donarà el tret de sortida d'una programació contracultural que es recolza en la creació, la formació, la dinamització i la xarxa.

El projecte El Garatge es defineix com a "underground" amb la intenció d'esdevenir "mainstream." En Xavier puntualitza que inicialment es tracta "d'una proposta alternativa i petita que té l'objectiu de fer-se gran a poc a poc, que la gent la conegui, la gaudeixi i la visqui. Volem fer una programació complementària, que pugui servir com a paraigües." El Garatge ambiciona col·laborar amb altres entitats, col·lectius o persones i les seves programacions anuals. Per aquesta raó, el 21 de setembre tindrà lloc el Meet & Greet, una trobada on explicaran el seu projecte i en què tota aquella persona que desitgi, està convidada a informar-se o  a aportar-hi idees.
Un dels seus grans puntals és la formació. De setembre del 2019 a gener del 2020 El Garatge ofereix tallers d'interpretació, cant, teatre musical, dansa urbana i clown amb grans noms com Daniel Anglès o Guillem Albà. Tot un luxe tenir-los tan a prop de casa!

Pel que fa als espectacles, per un costat presenten el concert "Punto de Rocío" amb Daniel Anglès i Marc Sambola que tindrà lloc el 18 d'octubre a les 21.30 a la Sala d'Actes del Centre Major d'Alcarràs i l'espectacle "Mama, Por!" que barreja textos, cançons i contes de terror els dies 1 i 2 de novembre a les 20 h al Fossar de la mateixa població. Es pot reservar localitat per ambdues funcions. 
A banda, hi haurà les presentacions del taller dirigit per l'Albert Garcia "Cançó de Nadal" el 26 de desembre a les 19 h i el 28 de desembre a les 12 h i a les 19 h, i del taller dirigit pel Xavier Alepús i el Víctor Saló "My Little Ponny" el gener del 2020.
 
Les xerrades amb El Garatge Talks també tindran cabuda en el seu programa d'activitats. El 9 de novembre a les 18.30 h #Dign Art explicarà el seu projecte que vol reivindicar l'art i les professions artístiques.
Donem la benvinguda a aquest nou espai a Ponent que engega motors des dels fonaments i que anhela erigir-se en una gran comunitat artística i cultural. El Garatge ja és aquí!

2 comentaris:

  1. Moltíssimes gràcies per cenir-nos a conèixer! Segur que farem més cafès plegats!

    ResponElimina