diumenge, 16 de desembre del 2018

3x23: Proposta gastronòmica Desembre'18. Macao

La darrera proposta gastronòmica de l'any és tot un obsequi culinari ben adient per aquestes dates. D'un temps ençà, es percep un cert fervor per la cuina i la dieta japoneses. Gràcies a aquesta febre, els amants de la gastronomia ens veiem gratament
compensats amb la proliferació de restaurants de cuina nipona a la nostra ciutat. Un d'ells és el restaurant Macao de Lleida. Anar al Macao és una experiència pletòrica que ens trasllada a un món de noves sensacions i sabors. Agafeu-vos fort i prepareu-vos per gaudir!
El restaurant Macao es troba al carrer Camp de Mart, 27 de Lleida. El seu horari d'obertura és de dimarts a dijous de 13 a 16 h i de 20.30 h a 0 h. Els cap de setmana hi podeu anar de 13.30 h a 15.45 h i de 20.30 h a 0 h. Juntament amb el Clea Tushé i el Rita Coko's, pertany al grup de restauradors Amoca i, com molts de vosaltres ja sabeu, es tracta d'un restaurant temàtic que ens ofereix, des del 2015, una "cuina japonesa amb gust mediterrani." 

Tan sols entrar al Macao, copses que hi ha tres elements fonamentals en equilibri que enriquiran l'experiència gastronòmica. El primer és l'espai, agradable i acollent. El segon és la decoració, delicada i genuïna. El darrer és el mobiliari, peculiar i sorprenent. La disposició de taules i cadires aporten una elevada sensació de confort i amplitud difícil de trobar en la majoria de restaurants. Et sents gairebé com a casa, o millor! Aquests tres ingredients en tàndem aconsegueixen crear una mena d'univers paral·lel on, la fusió mediterrani-nipona, esdevé versemblant. Com a nota discordant, la selecció de la música ambiental no és del tot encertada i, per tant, desharmonitza un xic aquest microcosmos.
photos by @macaolleida
L'atenció del personal és exquisida, propera, calmada i molt amable. Un altre aspecte a destacar és la seva professionalitat. Quan mires una carta i ho triaries tot, és d'agrair que el cambrers facin encertats suggeriments com els que al Macao et proporcionen.

La seva cuina és innovadora, atrevida i suggerent. Els seus plats, d'acurada presentació, evidencien la formidable fusió de gustos mediterranis i japonesos. Les delícies culinàries que elaboren, flueixen pel paladar en un aquelarre de sabors i textures que desemboca en una festa pels sentits.

Si voleu anar al Macao, assegureu-vos de reservar taula prèviament. Trobareu una extensa carta de preu mitjà-alt (de 30 a 40 € per persona) amb meravelles com les gyozas, sopes, tempures, sushi i les seves variants, yakitoris, uramakis i makis entre d'altres. Us recomano deixar-vos un raconet per les postres: no us decebran! N'hi ha de tradicionals, altres amb tocs asiàtics i algun enganya-ull culinari realment temptador. 

Els menús de migdia són sempre una molt bona opció per a foodies inquiets que busquen alternatives més econòmiques. Si aquest és el vostre cas, de dimarts a divendres ens ofereixen un menú per 14,9 € que val molt la pena i que inclou 7 primers, 7 segons i 5 postres a triar, copa de vi, canya, aigua o refresc.

Fa uns deu dies, vaig publicar una irònica story a Instagram: 
Alguns dels més sagaços seguidors, em vàreu anar responent amb el nom del restaurant on em trobava i el vau esbrinar. Havíem decidit sucumbir als capricis gastronòmics i per aquesta raó, ens vàrem autoregalar un dinar al Restaurant Macao. Vam triar 3 primers i 3 segons a compartir.  D'aquesta manera, eixamples el ventall de sabors. A les postres vam coincidir, però estàvem tan tips que no ens el vam poder acabar.
Aquí teniu el desenllaç: tot boníssim!
Fals canapè: Albergínia arrebossada amb remenat d'ou i philadelphia amb verdures.
Gyozas de llagostí: farcellets de pasta fresca farcits de llagostí i verdures
Pasta de full: Milfulles farcit d'espinacs, pebrot escalivat, formatge i pollastre al miso vermell
Maki de Salmó: Roll tempuritzat  farcit  de salmó i formatge cremós
Bacallà tempuritzat: Daus de bacallà tempuritzat sobre llit d'amanida amb salsa picant i d'anguila.
Takoyaki: boletes de farina amb pop i salsa brava.
Postres: Pannacota de xocolata amb llet
 ご馳走さまでした Itadakimasu! Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada