dijous, 3 de maig de 2018

2x56: Lo Microfest Lleida

En l'anterior entrada us avançava que el mes de maig ve farcit de propostes de caràcter lúdic i cultural a Lleida. Doncs bé, la setmana que ve, a banda de ser la Festa Major, arriba una proposta molt potent pels amants de les arts escèniques: la primera edició del festival de microteatre "Lo Microfest". Es tracta d'un festival on podrem gaudir de representacions teatrals de petit format i durada, en un espai reduït i molt acollidor: La SaletaJa sabeu com em captiven aquest tipus de propostes culturals de proximitat i, vull compartir-la amb tots/-es vosaltres. Fem via cap a "Lo Microfest"!

LO MICROFEST


"Lo Microfest" està organitzat per l'equip de l'espai La Saleta i dues companyies que fa ben poc que acaben d'entrar en l'escena del teatre lleidatà: Cia. Apropet i La Càpsula Produccions. Aquest festival neix amb el desig d'apropar el microteatre al públic i, per tal d'aconseguir-ho, comptarà amb un petit exèrcit de companyies teatrals de nova fornada de Lleida disposades a seduir-nos amb quatre peces inèdites. La brigada escènica de la primera edició de "Lo Microfest" està format per Cametes Teatre, Companyia Apropet, La Càpsula Produccions i Vermut Teatre.

COMPANYIES I MICROESPECTACLES


📌Companyia: Cametes Teatre, neix l’any 2014 sota la direcció de Roser Guasch Garrofé i està formada per la Roser Guasch, l’Aitana Giralt, la Clara Olmo, la Gemma Castell i l'Ares Piqué. La companyia es caracteritza per fer un teatre d’autor, proper i intimista.
📌Espectacle: El Premi
📌Dramaturgia i direcció: Roser Guasch.
📌Sinopsi: Què series capaç de fer per una amiga? Què series capaç de fer per desfer una injustícia? Cada cosa al seu lloc i a qui li pertany. I el premi és per... (recomanat a partir de 12 anys)
📌Companyia: Cia. Apropet és una companyia acabada de néixer que sorgeix a partir de la complicitat i la iniciativa de la Marta Moreno, l'Eder Carrà i l'Alba Godoy amb moltes ganes de créixer a través del microteatre on els universos personals dels espectadors es barregen amb els dels personatges.
📌Espectacle: No ploris.
📌Dramaturgia i direcció: Marta Moreno.
📌Sinopsi: Quan la realitat que l’envolta s’enfosqueix, la Júlia aprèn a brillar. Superar la pèrdua d’algú proper no és fàcil i la Júlia ho sap, però quan se n’adona que superar no vol dir oblidar, tot canvia. (recomanat a partir de 16 anys.)

📌Companyia: Xavier Alepús i Francesc Farré creen La Càpsula Produccions a finals del 2017 amb l’objectiu de produir diferents espectacles per a nens, nenes, joves i adults.
📌Espectacle: #Sexting
📌Dramaturgia i direcció: Gabriel Solans.
📌Sinopsi: Què puc fer per tu? Un missatge al mòbil pot canviar la nostra vida? Les noves tecnologies han modificat la forma de viure, relacionar-nos i… la de lligar? I a quin preu? Cap on va? Hi ha marxa enrere? (recomanat a partir de 16 anys.)

📌Companyia: Vermut Teatre és una companyia de teatre de Lleida formada per Joana Cebolla i Eloi Ponce. Els seus espectacles d’humor, amarg i intel·ligent, s'estableixen en llocs poc convencionals, de proximitat i més enllà de l’escenari.
📌Espectacle: No tocar.
📌Dramaturgia i direcció: Gabriel Solans.
📌Sinopsi: Qui no ha sentit una atracció, un desig, unes ganes de tocar allò que no es pot? Potser aquesta necessitat ve donada per la inquietud de les persones per conèixer, explorar i buscar nous límits… I tu, t’atreveixes a tocar?(recomanat a partir de 16 anys.)

L'ESPAI LA SALETA

"Lo Microfest" es durà a terme a La Saleta. L'Espai de cultura de proximitat La Saleta va reobrir amb més força que mai al març d'enguany, gràcies a un nou grup de persones vinculades a les arts escèniques de Lleida. Un equip humà que fa palès que a Lleida, hi ha persones amb inquietuds culturals, il·lusió i molta empenta. L'equip ha pres el relleu a Improsia, els antics gestors de l'espai, i ho està fent amb moltes ganes de fer ressorgir un petit espai autosostenible que es fonamenta en potenciar l'escena de petit format a Lleida. I com ho fan? Doncs amb una àmplia i eclèctica programació setmanal d'espectacles que inclou teatre per a tots els públics, dansa, teatre musical, improvisacions, microteatre, etc.

photos by @lasaleta

Sens dubte és un projecte sense ànim de lucre apassionant. Com a espectadors/-es de teatre cal agrair i donar suport a l'esforç que la Marta Casals, l'Albert Garcia, la Roser Guasch, la Marta Guiu, el Jordi Ledesma, la Clara Olmo, la Marta Pachón, l'Ares Piqué i el Gabriel Solans estan fent per tal de fer-ho possible. 

Si no us voleu perdre cap dels seus esdeveniments, us recomano que els seguiu al FACEBOOK, o a l'INSTAGRAM.

DATES, PREUS, UBICACIÓ I PROGRAMA 

Les quatre propostes teatrals de "Lo Microfest" es representaran en una mena de marató de microteatre durant els dos dies del festival. Recordeu que la Saleta té un aforament limitat, per tant us recomano que trieu i feu reserva prèvia per l'espectacle o espectacles que més us interessi(n) ben aviat: les places volen! Jo ja he fet la meva reserva AQUÍ.
📌Dates: 11 i 12 de maig del 2018.
📌Horaris: D'11 h a 14 h i de 18 h a 22 h.
📌Preus: 4 €/espectacle. Abonament 4 espectacles: 12 €
📌Ubicació: La Saleta
📌Programa:
"Lo Microfest" està a les xarxes socials: facebook, instagram i twitter
Llarga vida a "Lo Microfest"!! Ens veiem a La Saleta!🎭

2 comentaris: