diumenge, 10 de desembre del 2017

2x27: Cervisil i Lluponi- Associació Cervesera de Lleida


L'entrada d'avui és una d'aquelles que tenia ganes d'escriure des de fa temps. Si aneu seguint les meves publicacions, haureu pogut constatar que tinc una certa predilecció per la cervesa artesana en general i per la feta a casa nostra en particular. No sóc una experta, però sí una amateur amb ganes d'aprendre. El fet de gaudir d'alguns tasts de cervesa, m'ha donat l'oportunitat d'anar descobrint i apreciant, més i més, el ventall que ens ofereix el món de la cervesa artesana. Un món apassionant de sabors que ens permet degustar un producte fet al territori, amb gustos, matisos, olors i aromes que el diferencien de la típica cervesa industrial. Fa pocs mesos vaig descobrir una associació de Lleida relacionada amb la cervesa artesana que ofereix, des del meu punt de vista, propostes molt interessants pels "craftbeer lovers". Per aquesta raó avui us en vull parlar. Coneixeu l'Associació Cervesera Cervisil i Lluponi




🍺Què és Cervisil i Lluponi?


Es tracta d'una associació que s'ha obert a la ciutadania des de l'estiu passat i que agrupa productors i botiguers vinculats al món de la cervesa artesana, units per la passió per la cervesa. Són "cervesers artesans, homebrewers i amants de la gastronomia i la cultura lleidatanes." L'Associació Cervisil i Lluponi sorgeix de la necessitat de fer gran i donar a conèixer la cervesa artesana. Un dels seus objectius és esdevenir un centre de formació i innovació de la cervesa artesana obert a tothom. Per aquesta raó volen posar en moviment la cultura cervesera a Lleida. El seu manifest transmet clarament els seus valors, el que volen fer i com ho volen fer: entusiasme, autonomia, proximitat, sostenibilitat, cultura, dinamització i difusió de la cervesa artesana. L'Associació Cervisil i Lluponi està agermanada amb microcerveseries, botigues i locals d'hostaleria: la botiga Sabors, Lo Vilot, Lo Perot, La Vella Caravana, La Baula, Grans Records, Ctretze Pirineus, Click & Brew, Cervezas del Pueblo, Republiq, Cervesa Picarda, Cervesa Matoll i Casa Dalmases.



🍺Quines activitats ens ofereixen?


L'Associació Cervisil i Lluponi elabora cervesa artesana pels socis, assessoren i formen professionals del sector, cultiva llúpol i té dos clubs de tasts. A més, coordinen activitats, esdeveniments i excursions cerveseres obertes a tothom. Per exemple, al novembre van organitzar un triple maridatge a El Racó del Formatge amb cervesa artesana, formatges i chili i una excursió conjuntament amb L'Ateneu Cooperatiu La Baula a Ales Agullon on es va visitar l'obrador i el celler i es van tastar cerveses artesanes.





A part d'això, és un centre formatiu de cervesa artesana que ofereix cursos variats i altres propostes per a tothom qui vulgui participar: tasts tècnics, maridatges, jocs sensorials, tallers d'ingredients i cursos d'elaboració casolana.

De fet, pel proper 7 de gener ens proposen un curs molt interessant pels que sempre us ha picat el cuquet de fer la vostra pròpia cervesa artesana a casa: "Curs d’elaboració de cervesa artesana". Es tracta d'un curs teorico-pràctic dividit en dues sessions que mai abans s'havia fet a Lleida on t'ensenyaran tot el necessari sobre els seus ingredients, el procés d’elaboració i com avaluar la cervesa que has fet. Si us interessa, AQUÍ trobareu tota la informació, preus i inscripció.


🍺Com fer-se Lluponi?

Si us fascina la cervesa artesana i voleu anar més enllà l'Associació ofereix l'opció de fer-vos-en socis. Per 25 € a l'any, podreu aconseguir molts avantatges: descomptes en els locals col·laboradors, participar en compres col·lectives, accedir al preu Lluponi reduït, obtenir assessorament per elaborar cervesa artesana, participar en activitats i tastos, etc.

Si no voleu perdre-us cap esdeveniment que proposin, podeu seguir-los per xarxes socials:
https://www.facebook.com/CervisiliLluponi/
http://www.cervisililluponi.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada