divendres, 22 de setembre del 2017

2x07: Activa't amb les Activitats del Casal de la Dona 2017-2018






L'entrada d'avui és d'aquelles que tenia pendent d'escriure des de fa molt temps i que he anat ajornant per més endavant. Per aquells capricis de la vida, fa pocs dies que s'han presentat les activitats i tallers que es duran a terme al Casal de la Dona, i ha estat l'excusa perfecta per parlar-vos-en. Coneixeu el Casal de la Dona i les activitats, serveis i recursos que ofereixen? 

El Casal de Dona està situat a la plaça dels Fanalets de Sant Jaume s/n i és un servei que ofereix la Regidoria de Seguretat Ciutadana i les polítiques per al civisme i la igualtat. El Casal de la Dona neix per a fomentar polítiques que facin efectiva la igualtat de gènere a Lleida en tots els seus àmbits, davant les moltes dificultats i barreres en què les dones ens trobem encara avui dia: conciliació de la vida personal i laboral, drets de les dones, assetjament, violència de gènere, etc. Per tal de dur-ho a terme, el Casal de la Dona proporciona projectes, serveis, recursos, programes, actuacions i activitats diverses a fi de nodrir i estimular l'apoderament de les dones. És a dir, la capacitat de les dones per assolir una transformació amb la qual aconseguim ser les actrius principals de la nostra pròpia història.

A més a més, al Casal de la Dona i al Centre Municipal d'Atenció a les Dones, trobareu un servei de suport i guia totalment gratuït amb orientació jurídica i psicològica especialitzada, en el qual us informaran, orientaran i assessoraran en multitud de consultes. 



"El Casal de la Dona és un espai per a la formació, el lleure, la promoció de la salut, la participació, la defensa dels drets de les dones, la prevenció de la violència masclista, i per fer ciutat des de les aportacions i els interessos de les dones. Totes les dones de Lleida poden disposar d'aquest espai de trobada per conversar, compartir inquietuds, intercanviar experiències i participar d'una variada oferta d'activitats.

Aquest equipament està a disposició tant de les dones que, individualment, volen participar en el programa d'activitats que ofereix el Casal de la Dona, com d'aquelles entitats de dones que necessiten una infraestructura suficient per ampliar la seva activitat i dinàmica associativa, per dur a terme accions de promoció de les dones i de la igualtat de gènere."

Ens ofereix espais com el Telecentre, la biblioteca i una sala polivalent.






A partir del 2 d'octubre s'inicia tot un programa d'activitats gratuïtes que ofereix una àmplia gamma de tallers adreçats a totes les dones del municipi de Lleida. Els tallers i activitats proposades es duran a terme fins al maig del 2018. L'objectiu d'aquestes propostes és promoure la salut, el benestar, la fortalesa i el creixement personal, la difusió i defensa dels drets de les dones, l'apoderament i el lideratge femení, la prevenció de la violència masclista i l'impuls de l'associacionisme femení.

📌CALENDARI D'ACTIVITATS 2017-2018






📌TALLERS






































Espais i horaris on es realitzen els tallers















📌TALLERS ITINERANTS





































Els tallers itinerants s'ofereixen a entitats que les sol·licitin. Per tal de no perdre-us-en cap, us aconsello que seguiu el blog del Casal. Cada mes publiquen el calendari detallat, els horaris i les ubicacions tant dels tallers, com dels tallers itinerants.

Si cliqueu en AQUEST enllaç, trobareu totes activitats al Casal de la Dona.

Recordeu, per a més informació podeu visitar els següents enllaços:


 "A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona,
de classe baixa i nació oprimida.
I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel."
 Maria Mercè Marçal



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada