dimarts, 12 de setembre del 2017

2x04: 21è Mercat de la música i Fira del Disc de Lleida



T'agrada la música? Ets addicte als vinils o fetitxista musical? Doncs prepara't: no et pots perdre el 21è Mercat de la Música de Lleida que arrenca el proper cap de setmana. El Mercat de la Música és una activitat ideada per la Regidoria de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports de l'Ajuntament de Lleida i està organitzada per Antoni Gorgues, qui també coordina el MUD. Es realitza cada any durant la segona meitat del mes de setembre. Aquesta edició tindrà lloc el 22 i el 23 de setembre del 2017. El Mercat de la Música inclou tot un seguit d'activitats que giren entorn del món de la música. El pilar d'aquest mercat és la Fira del Disc i djing, tot i que comprèn altres accions culturals paral·leles relacionades amb l'àmbit musical com concerts al Cafè del Teatre i sessions de djs al Pub Línia en acabar els concerts.



La Fira del Disc & Djing tindrà lloc davant de la Catedral de Lleida el divendres 22 de setembre de 16 a 21 h i el dissabte 23 de setembre de 10 a 21 h. Es tracta d'un punt de trobada per a col·leccionistes i amants de la música on podreu comprar, vendre i intercanviar material discogràfic en format físic divers: vinils, cds, cassets, etc. Val a dir que el format vinil està vivint un creixement important en els darrers anys, sobretot en els circuits alternatius. El vinil desperta un grau de fascinació als melòmans, a aquells qui busquen petites joies musicals de la seva joventut, o fins i tot a aquells qui cerquen un article de descoberta vintage. 



Aquest renaixement del vinil té dues raons clares: els aficionats a la música cerquen retrobar la calidesa del seu so i per la importància del ritual que suposa posar un vinil. D'altra banda, aquest ressorgiment va lligat al seu indubtable valor estètic, cultural i al fet de tenir un objecte musical físic, com si es posseís una mossada de la història musical. A més a més, aquesta seducció pel vinil ha donat peu a una altra manifestació cultural: remenar i desenterrar tresors musicals dels munts de vinils a mercats i botigues especialitzades. 



A part de poder triar i remenar, la Fira del Disc comptarà l'actuació del dj barceloní Txarly Brown el dissabte a la tarda, on es farà la presentació de reedicions rumba, pop, funk i disco 70's. Txarly Brown és un col·leccionista, dj, dissenyador gràfic i va ser presentador d'un programa de ràdio setmanal dedicat a la rumba a Radio Glarys Palmera. Aquí us deixo un enllaç on podreu escoltar algunes de les seves sessions. 


Pel que fa als concerts al Cafè del Teatre hi ha programades dues actuacions. El divendres 22 de setembre a les 22.30 h "The Phantom Surfers" donarà el tret de sortida al petit cicle de concerts del Mercat de la Música. Una banda llegendària de surf-rock format el 1988 a Califòrnia que aposta pel Surf Trash des del seu vessant més lúdic, festiu i esbojarrat. Podeu escoltar-los en aquest enllaç. El preu de l'entrada anticipada és de 10 € i a taquilla 12 €. 

El dissabte 23 de setembre a les 22.30 serà el torn del grup de soul-àcid jazz italià "The Link Quartet". Aquest grup format el 1993, s'ha imposat en l'àmbit internacional com a grup referència de l'orgue Hammond gràcies a una barreja explosiva de funk, rock, jazzy beat, ska, rocksteady i soul que interpreten d'una manera única, moderna i original. El dissabte presentaran el seu últim disc "Minimal Animal". Si voleu fer un tastet de com sonen cliqueu aquíEl preu de l'entrada anticipada és de 8 € i a taquilla de 10 €. 

En finalitzar aquests concerts, sobre mitjanit aproximadament, i si encara teniu ganes de gresca, podeu fer una curta passejada per prendre l'aire i anar fins a la Sala Línia, que es troba a uns 300 metres del Cafè del Teatre. Allí hi trobareu el colofó perfecte d'aquest Mercat de la música, ja que ens ofereix dues explosives sessions de djs 100% vinil i gratuïtes. El divendres 22 de setembre sessió de "Chills & Fever (50’s,60’s, R&B, Soul, Intros, Garatge) i el dissabte 23 de setembre sessió de "Cisco Kid" (Jazz/Funk). 



Us deixo el programa complet del 21è Mercat de la Música i la Fira del Disc i djing de Lleida. No us el perdeu!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada