diumenge, 18 de setembre del 2022

Una tardor impregnada d'arts en viu

Us donem la benvinguda. La temporada de tardor d’arts en viu a Ponent 2022 està a punt de començar. Abans, però us portem unes quantes recomanacions per donar-vos un cop de mà en les vostres tries. (*aquest avís no s’acaba aquí. Podeu llegir-ne la continuació al final d’aquesta publicació.)


ALCARRÀS: PROGRAMA'T CULTURA
El cicle cultural d'activitats Programa't Cultura d'Alcarràs, que va arrencar el passat 10 de setembre i que finalitzarà el 30 de desembre, treu a escena 8 espectacles heterogenis i per a totes les edats. Enguany, altres espais del municipi es sumaran a la sala Lo Casino com a escenaris del cicle. D'entre la seva programació destaquen especialment les multipremiades companyies lleidatanes Zum Zum Teatre i Campiquipugi amb les peces 'Soc una nou'  i 'Camí a l’escola' que es representaran el 8 d’octubre i el 17 de desembre respectivament. Un dels actes del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones a la vila, serà la representació de la comèdia més desvergonyida i feminista 'Elles' de la cia La Melancòmica el  26 de novembre.

Més info aquí.

BALAGUER: LA MERCANTIL
La Sala La Mercantil de Balaguer va irrompre l'any passat com a espai contemporani d'arts escèniques "independent i privat" amb una programació eclèctica oberta a tothom. En la seva segona temporada, acollirà el flamant Festival de curtmetratges de Balaguer La Mercantil en Off Film Festival i 13 funcions de l'octubre al desembre. Algunes de les propostes a tenir molt en compte són el monòleg  'Scratch' d'A.K.A. Teatro, que reflexiona sobre "la sexualitat permesa a la dona, els límits del desig o l’abús" entre altres eixos temàtics; el viatge visceral i transgressor de 'A mi no me escribió Tennessee William' de la Cia. Roberto G. Alonso que gira entorn "dels somnis i anhels des de la marginalitat"; o 'Lázaro' on Roberto Hoyo projecta una reinterpretació renovada de Lazarillo de Tormes, oposant-se a l'establert a ritme de hip hop.


Més info aquí.

JUNEDA: TEATRE FOMENT

El Teatre Foment de Juneda encetarà la seva nova temporada el 8 d’octubre amb el propòsit de continuar impulsant "la cultura i la difusió de les arts escèniques i musicals al públic en general," amb deu muntatges escènics de música, teatre per al públic adult i familiar fins al desembre. L'espectacle-ritual immersiu 'Solar' de Mos Maiorum Teatre sobre "la pèrdua d’identitat del món rural i de la sobirania alimentària en zones rurals deprimides," o el monòleg 'El gegant del Pi' en el qual Pau Vinyals "aborda els silencis i l'herència transgeneracional"; són algunes de les propostes més destacades.


LLEIDA: LA TEMPORADA LLEIDA (TEATRE DE L’ESCORXADOR, TEATRE DE LA LLOTJA I AUDITORI ENRIC GRANADOS) I LA SALETA
- La Temporada Lleida

"Si hi vas, ho vius! Si no hi vas, no ho vius!" Així és com La Temporada de Lleida mira d'esperonar al públic per tal que "esdevingui espectador actiu." La programació pública de la capital del Segrià, presenta un total de 38 espectacles i concerts entre els mesos de setembre i desembre als 3 equipaments escènics i musicals de la ciutat: l'Auditori Enric Granados, el Teatre de l'Escorxador i el Teatre de La Llotja. A banda, altres iniciatives privades arrodoniran el cartell de La Temporada Lleida amb funcions d'un tarannà més comercial. 

'Dels intestins una soga i del cul un sac de gemecs' d'Íntims Produccions, una peça sense paraules i apocalíptica que explora el rol que té l'espècie humana en la seva pròpia extinció i 'imPERFECT' de la Cia Baldufa, un espectacle que qüestiona les autolimitacions amalgamant dansa, teatre i humor; són dues de les propostes amb accent lleidatà amb més solera de La Temporada.
'El Pes d'un cos' que denuncia la dificultat d'envellir dignament, la manca de recursos econòmics i la precarietat del sistema sanitari, o el radical 'Catalina' que aborda la sexualitat femenina des d'una perspectiva feminista; són alguns dels imperdibles que ens esperen aquesta tardor. 
La programació musical de l'Auditori Municipal Enric Granados està fornida amb 22 concerts d'alt nivell. D'entre el ric ventall de propostes sonores, sobresurten l'òpera electroacústica 'IB: La banya ancestral', una "experiència immersiva" en el marc del flamant Festival Intangible, el concert de la Franz Schubert Filharmonia juntament amb la violoncel·lista Nadège Rochat sota la direcció de Thomas Rösner i l'òpera 'Don Giovanni' de Mozart.

Descarregueu-vos el llibret amb tota la programació aquí.
- La Saleta

Enguany l'equip de La Saleta pretén recuperar les maratons d'improvisacions, 'La Saleta 24 hores' o els espectacles familiars, entre d'altres. Però això no és tot! L'humor continuarà ben present amb 'The Party' i 'Isbn' amb una periodicitat mensual. El tret de sortida de la nova temporada de La Saleta per al públic juvenil i adult, arribarà l'1 i el 2 d'octubre amb la 7a edició del Festival de Microteatre Lo Microfest. Ben aviat s'anunciaran les sis propostes participants que, durant dos dies, insuflaran petites dosis d'oxigen escènic de gran qualitat. 

TÀRREGA: TEATRE ATENEU
La 28a Temporada d'Arts Escèniques, que es posarà en marxa el 22 de setembre, posa l'accent a l'aprofundiment de temàtiques "socials com el canvi climàtic, l'envelliment, la precarietat laboral, la diversitat sexual o el risc d’exclusió."

El cartell pels quatre darrers mesos de l'any està nodrit per sis espectacles per al públic adult i dos per al familiar. 'Iaia' de Mambo Project és una de les joies que es podran assaborir al Teatre Ateneu. L'obra esmicola les fronteres platea-escena amb la seva creació de "teatre immersiu i participatiu en què el públic s'ubica dalt l’escenari" en un colpidor homenatge a les àvies. Amb unes interpretacions brillants la hilarant sàtira sobre l'emergència climàtica 'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda?' de La Calòrica, és una altra de les perles que il·luminarà als assistents.
Més info aquí.

*Un cop estigueu a l’espai escènic us suggerim que deixeu enrere les vostres preocupacions i que us submergiu en cos i ànima en les peces que heu seleccionat. Agafeu els vostres dispositius mòbils. Comproveu que el mode silenci està activat. Premeu el botó d’apagat. D’aquesta manera la llum de la pantalla no farà la guitza a ningú. Durant els espectacles, absteniu-vos de comentar-los o valorar-los amb la persona que seu al vostre costat i contribuïu a no empudegar els altres espectadors. Eviteu les estossegades en la mesura del possible i porteu els caramels desembolicats. El públic i els artistes us ho agrairan de cor. Moltes gràcies! Que comenci l’espectacle!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada