dimarts, 13 de juliol del 2021

5x39: Un estiu ple de llibres! 1a edició Llibrestiu

 
Probablement més d'un cop us han interpel·lat amb la pregunta: «Quin llibre o llibres t'emportaries a una illa deserta?» Sens dubte una qüestió que té la capacitat d'aclaparar fins i tot aquelles persones que sentim una passió insaciable per la lectura. Amb tot, les vacances d'estiu propicien que omplim les nostres maletes (o motxilles) de més d'un llibre. Si encara no sabeu quins us endureu, el 15 de juliol teniu una magnífica oportunitat per triar, remenar i farcir el vostre equipatge de lletres amb la 1a edició del Llibrestiu, que es celebrarà a prop d'un centenar de llibreries de tot Catalunya. 

El Llibrestiu és una jornada en què els llibres i la lectura prendran el protagonisme. La iniciativa, impulsada per La Cambra del Llibre de Catalunya, pretén "convertir la geografia catalana en una llibreria a l'aire lliure," reforçar el lligam "entre lectors, editorials i llibreries de proximitat," i celebrar una gran festa de la literatura al nostre territori. 

Així, hi haurà algunes parades al carrer i nombroses activitats culturals com presentacions, música en directe, o conta-contes, més enllà del seu horari habitual d'obertura. Tots els actes són gratuïts i, en alguns, cal fer reserva prèvia. Lleida i Tàrrega no s'ho han volgut perdre i algunes llibreries han organitzat amb molta il·lusió un ventall de propostes per a tots els gustos. 
Llibrestiu a Lleida
Abacus
La llibreria Abacus ha preparat tres presentacions de llibres infantils, una il·lustració en directe i lectures de fragments des del migdia fins al vespre.  
Més info aquí.
Més info aquí.
Cal inscripció prèvia. Més info aquí.
Caselles
La llibreria Caselles acollirà la presentació del llibre Xiula la mort a les 19 h.
Cal inscripció prèvia. Més info aquí.
El Genet Blau
La llibreria El Genet Blau ha preparat una jornada maratoniana fins a les 21 h al Pati de les Comèdies dedicat sobretot a un públic familiar, tot i que tothom hi és benvingut. Un taller creatiu i el "Contestiu" són les propostes a partir dels 4 anys. Per a tots els públics han projectat una sessió de contes amb perspectiva de gènere i la possibilitat de convertir-se en Booktuber per un dia.
Més info aquí.
La Baula
La Baula celebrarà la jornada amb la presentació del llibre Una nova panoràmica de la història del catalanisme a les 19 h.
Més info aquí.
la irreductible
La llibreria la irreductible també s'ha unit al Llibrestiu amb dos actes literaris. Primerament, es presentarà el llibre La companyia nòrdica a les 19 h. Tot seguit es durà a terme "La Gran lectura. Llegim Margarit." Es tracta d'una lectura participativa del poemari pòstum d'en Joan Margarit Animal de bosc que, de retruc, serà un merescut homenatge a aquest gran escriptor sanaügencTota aquella persona que ho desitgi, podrà llegir un o dos dels seus poemes. Jo no me la perdré, i vosaltres? 
Més info aquí.
La Fatal
La llibreria La Fatal viurà la festa del llibre amb dues activitats diverses per a totes les edats. El tret de sortida el donarà una sessió de conta-contes per als més menuts a càrrec de Meritxell Morera. El concert en directe del músic i compositor alpicatí David Esterri acompanyat de Pau Gairí clourà la vetllada de la millor de les maneres: amb RnB, Soul, Jazz, Blues i Rock!
Més info aquí.
Llibrestiu a Tàrrega
Tàrrega, un dels municipis amb més activitat cultural de Ponent, també es suma al Llibrestiu. El carrer del Carme serà el rovell de l'ou de la celebració. Les llibreries Estel i Sauret i l'associació de comerços i serveis de Tàrrega, Foment Tàrrega compartiran parades de llibres amb les escriptores Montserrat Aloy i Montse Rubinat que signaran exemplars de les seves publicacions. A més, hi ha haurà altres activitats com la presentació del llibre L’univers divers.
 
Més info aquí.

De ben segur que si després del 15 de juliol algú us pregunta: «Quins llibres t'emportaràs aquest estiu?» respondreu a peu ferm i, sobretot, amb un somriure als llavis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada