dilluns, 23 de novembre del 2020

5x09: Músiques negres que persisteixen i emocionen

Cartell Ponent Roots @EduBlasi

Tenir il·lusió denota un desig que ens empeny a actuar per fer realitat una idea vital. Si es sosté en el treball, l'esforç i la perseverança, la satisfacció permet avançar no només en l'àmbit personal sinó també en el col·lectiu. Amb aquest esperit planta cara a la incertesa el 9è Festival de Músiques Negres Ponent Roots, que tindrà lloc del 4 de desembre al 4 de gener a Lleida.

Una edició atípica que tira endavant, malgrat les circumstàncies actuals i ho fa amb "una necessitat quasi de militància a la música i arts en viu." L'Uri i l'Edu, les ànimes del festival afirmen: "la veritat és que estem il·lusionats[...]conscients que serà una edició molt estranya, però la fem!" I és que les restriccions no han impedit que el Ponent Roots adeqüi la seva programació amb les mesures de seguretat que la normativa actual permet.

PROGRAMA PONENT ROOTS 2020

Sota el lema "we resist, we insist" el festival, que està organitzat per Ponent Roots, La Casa de la Música de Lleida i la Fundació Orfeó Lleidatà, presenta com a plat fort dos concerts l'aforament dels quals estarà limitat al 50 %. Per aquelles persones que no hi puguin accedir presencialment, s'oferirà l'opció de gaudir-ne des de casa en streaming.

L'Espai Orfeó acollirà dos vespres d'actuacions el primer cap de setmana de desembre amb "el funk, jazz i hip hop amb aromes de mediterrani dels BlackFang" per una banda i el "soul, rhythm & blues i rock dels Koko-Jean & The Tonics" per l'altra. L'exposició "Roots Reggae Legends" i el Vinil Fòrum arrodoniran un Ponent Roots que persisteix i emociona.

📌Del 4 de desembre 2020 al 4 de gener de 2021

Sil Cunningham. Imatge @PonentRoots
Detall obra Sil Cunningham. Imatge @PonentRoots

Exposició de l’artista plàstica Sil Cunningham "Roots Reggae Legends" al Beat Cafè & Soul.
Selecció d’aquarel·les que homenatgen a "artistes cabdals de la història de la música reggae feta a Jamaica."
Gratuït.

📌Dissabte 5 de desembre

BlackFang. Imatge @PonentRoots

Concert BlackFang a les 19.30 h a l'Espai Orfeó de Lleida.
Presentació del disc "A Foc Lent" 
Aforament limitat.
Preu concert presencial: 15 € anticipada // 18 € taquilla
Preu concert streaming: 5 €

📌Diumenge 6 de desembre
Imatge @PonentRoots
Vinil Fòrum a les 12 h a Grans Records.
Mante Rexach, Dj Ranchero i Joana Cebolla parlaran de "3 discs de la seva col·lecció que  han marcat un abans i un després en la història de la música negra."
Gratuït. 
Aforament limitat.
Cal reserva prèvia: ponentroots@gmail.com

📌 Diumenge 6 de desembre
Koko-Jean & The Tonics. Imatge @PonentRoots

Concert Koko-Jean & The Tonics a les 19.30 h a l'Espai Orfeó de Lleida

Presentació de l'EP Hairwhip.
Aforament limitat.
Preu concert presencial: 15€ anticipada // 18€ taquilla
Preu concert streaming: 5€

ENTRADES PONENT ROOTS 2020


La venda d'entrades anticipada pels 2 concerts de la 9a edició del Ponent Roots s'activarà a partir del dimecres 25 de novembre a les 10 h als webs de Casa de la Música i l'Orfeó Lleidatà. No us adormiu que les places són molt reduïdes!!

Tot i les limitacions, l'organització del Ponent Roots ha aconseguit forjar una edició rodona, de qualitat i que, més que mai, il·lusiona a raig fet! És molt d'agrair la incansable tasca que l'Edu i l'Uri continuen promovent en pro del territori, la cultura i la música a casa nostra.🖤✊🏿

#culturasegura





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada