dilluns, 26 d’octubre del 2020

5x07: Cinema experimental, emergent i català

Els entrebancs que les produccions cinematogràfiques en català han de superar per sortir a la llum són nombrosos. A més, el talent audiovisual més jove amb prou feines troba espais on fer-se visible. El nou festival Visual Art-Festival Internacional de Cinema de Lleida irromp a la ciutat per mirar d’equilibrar la balança i donar ales al setè art independent, experimental, emergent i català.

La iniciativa, que inicialment s'havia de dur a terme de manera presencial als cinemes Screenbox, JCA Alpicat, al Caixaforum Lleida, a l'IEI i a l'Auditori de Cappont de la UdL del 29 d’octubre al 8 de novembre; finalment es realitzarà del 4 al 13 de desembre als dos primers emplaçaments. A més, alguns dels títols es podran veure en línia mitjançant la plataforma virtual Sala 11 de l'Screenbox. Visual Art pretén "feminitzar el cinema al màxim" i fer-se ressò del cinema fet a casa nostra, dels nous llenguatges audiovisuals i de les creacions emergents.

PROGRAMACIÓ VISUAL ART 2020

La pel·lícula documental For Sama i el drama social Volver a empezar obriran i tancaran respectivament la primera edició del certamen. La programació, que inclou els treballs de 51 dones cineastes, es vertebra en "tres grans seccions" les quals disposaran d'un jurat propi. Som Cinema, que posa en relleu les "produccions catalanes", Cinefutur, que projectarà "talent emergent internacional" i Cinema del Món, amb "les pel·lícules més destacades del panorama internacional." A més, hi haurà taules rodones al voltant del món del cinema.

SOM CINEMA


Les produccions audiovisuals catalanes seran les protagonistes del Som Cinema amb llargs i curts de ficció i documentals en competició oficial. En l'apartat no professional, Som Secundària i Som Confinats complementaran la programació que podeu consultar aquí.

CINEFUTUR

Cinefutur acollirà llargs i curts de ficció i documentals de joves directores i directors internacionals en competició oficial. Les subseccions de cinema experimental, Noves mirades del fantàstic i Futurs Cineastes arrodoniran l'experiència. Vegeu el programa aquí.

CINEMA DEL MÓN

La programació  de Cinema del Món, que podeu tafanejar aquíengloba una curosa tria de llargs i curts internacionals que concorreran en aquesta secció oficial del festival. A Temps Moderns es retrà homenatge "als grans cineastes i al cinema per dins." 

Podeu consultar els horaris de les projeccions a l'Screenbox aquí, els del JCA Cinemes Alpicat aquí i les que es faran en línia aquí.

Les entrades es poden adquirir per internet al web del festival.

Els i les cinèfiles més empedreïdes gaudiran de més d’un centenar de llargs i curts de ficció i documentals, la majoria de les quals preestrenes. Us ho perdreu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada