dimarts, 28 de juliol del 2020

4x47: Cultura en ruta

Aquest mes d'agost, si la pandèmia ens ho permet, tenim l'oportunitat de gaudir del nostre territori com mai i donar suport a la cultura de proximitat. Els que en tenim fam (i vivim al Segrià) ens delim perquè així sigui. Avui al blog us porto 5 propostes per fruir d'unes vacances per la província de Lleida: Cultura en ruta!  

1- 8a edició Comalada Art i Paraula

Els amants de les arts escèniques, la música i un bon vi de proximitat tenim una cita ineludible a l'Ametlla de Segarra els diumenges d'agost al capvespre. El Comalada Art i Paraula és un festivalet meravellós a l'era del Celler Comalats. Una petita caminada fins al bosquet-escenari amb els ceps com a companys de trajecte, farà d'aperitiu de les 5 propostes de taquilla inversa que enguany han organitzat: sessió de vinils, ritmes brasilers, música en clau de Dona, performance i clown. El Comalada ofereix, a més, arrodonir la vetllada amb el tast dels seus vins. La 8a edició, que ve marcada per les mesures de protecció i seguretat de la pandèmia, ens oferirà una experiència per viure amb tots els sentits!

2- 2a edició Festival de música de Juneda Els Rentadors

Si com va dir la pianista i compositora Clara Peya “L'art és l'eina de revolució política i social més potent que tenim,” a Ponent tenim l'oportunitat de fer la revolució gràcies a Els Rentadors. I és que l'artista empordanesa és una de les veus que forneix el cartell del festival que tindrà lloc del 7 al 21 d'agost a Juneda. En aquesta segona edició, l'acompanyaran Mazoni i El Petit de Cal Eril en una programació que aposta per la qualitat i que, a més, reivindica el patrimoni històric local. Els concerts, que tindran un preu de 5 €, es duran a terme a les 22 h als antics rentadors junedencs i es podran maridar amb la cervesa artesana CtretzePirineus i un servei de foodtrucks. Cultura, patrimoni i revolució ens esperen a Les Garrigues!

3- 5a edició GarGar Festival
Passejar per la població noguerenca de Penelles és deixar-se endur per l'encís efímer dels seus grafitis. Durant 4 anys, una vuitantena d'artistes han anat deixant la seva empremta i una part de la seva ànima als murs penellencs.

La 5a edició del GarGar, que s'ha repensat per "continuar donant veu i visibilitat a l'art," homenatjarà als inicis grafiters "subterranis i marginals." Txus Montejano, Musa71 i Zach Oreo són 3 dels 10 muralistes que realitzaran les seves intervencions en diferents dies  durant tot el mes d'agost. La incertesa del moment marcarà l'agenda de les activitats paral·leles les quals s'aniran anunciant setmanalment. L'obra Omnipresent de Berni Puig, finalitzada recentment, és el primer tast de l'edició que comptarà, a més, amb exposicions gratuïtes i el festival de música Mur Fònic com a novetat destacada.

4- Cicle de música Orígens

A finals del segle XX una iniciativa popular va impulsar la restauració de l'antiga ermita romànica de Sant Miquel de Pui malmesa pel pas del temps. L'engrescament de la ciutadania poblatana va refer, pedra a pedra, part del seu patrimoni arquitectònic.

El Cicle de música Orígens mira de recuperar les seves arrels i alhora reconstruir, compàs a compàs, l'activitat cultural desballestada en gran manera per la pandèmia el 2020. Natura, territori, aforament limitat i música en directe són els ingredients d'una “programació d'estiu en l'emblemàtic” emplaçament a La Pobla de Segur. Els concerts del cantautor solsoní Roger Mas el 7 d'agost i el folk-rock psicodèlic del Petit de Cal Eril el 8 d'agost, fondran l'ahir i l'avui sota l'esguard dels estels.

Entrades anticipades en línia aquí.
5- 29è Dansàneu Festival Internacional Cultures del Pirineu.

L'art de compondre moviments amb el cos i els sons es proposa una "mirada a l'aquí, a l'avui, i al passat amb projecció de futur" a la Vall d'Àneu. El Dansàneu fuig de la cultura multitudinària i abraça la de proximitat. El festival fusiona iniciatives contemporànies amb la dansa, la música d'arrel i el patrimoni natural i arquitectònic.

El Dansàneu, que es durà a terme del 23 al 30 d'agost a 8 poblacions aneuenques, ha adaptat la seva programació a les mesures sanitàries actuals impulsant espectacles a l'aire lliure que afavoreixen un aforament espaiós i segur. Enguany es presenten, a més, algunes novetats com un cicle de cinema etnològic i diverses activitats literàries i de natura. Les Impuxibles, El Petit de Cal Eril, o Montserrat Selma són alguns dels referents que coreografiaran el temps i l'espai. 

Podeu consultar el programa d'activitats, que inclou tant activitats gratuïtes amb altres de pagament, aquí.

Per a què no us perdeu, comparteixo el mapa de la ruta! Segur que ens hi trobem!!

#culturaenruta #enacció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada