dimecres, 20 de maig del 2020

4x43: Lleida de Festa Major km 0

Com ja sabeu la ciutat de Lleida, a diferència d'altres localitats ponentines, no va comptar amb cap acte per les Festes de Maig ni al carrer ni a casa. Davant d'aquesta circumstància una iniciativa pretén omplir aquest buit amb un seguit d'activitats per a tot tipus de públic i edat. El Lleida Viva Fest, que tindrà lloc del 22 al 24 de maig a través de la plataforma Youtube, es presenta com “la festa major de km 0” en streaming.

El festival, organitzat per l'Associació per la Cultura Lliure de Lleida, es va gestar com a resposta a la decisió de l'Ajuntament de Lleida de no celebrar una Festa Major alternativa a l'habitual. L'Oriol Puig, una de les ànimes del festival, afirma que “la cultura ens dona vida i ens ajuda a continuar endavant” i puntualitza que “és un dels sectors més afectats per aquesta crisi. Per aquesta raó vam decidir crear el Lleida Viva Fest per tal de promocionar i donar visibilitat al potencial dels artistes de Lleida que, molts cops, es deixa de banda en les programacions de les festes majors.”

Així doncs el Lleida Viva Fest ofereix un aparador en format festiu del talent de la nostra ciutat que promou el consum de la ciutadania de cultura km 0. Per dur-ho a terme el cartell del Lleida Viva Fest compta amb una diversa i eclèctica selecció de propostes artístiques i culturals lleidatanes que van “des de part del seguici popular de la ciutat de Lleida fins a espectacles de màgia, circ, presentacions literàries, exposicions artístiques, artistes urbans, titelles, havaneres, activitats esportives per a totes les edats, concerts musicals de cantautors, grups de música i Dj’s que animaran els vermuts musicals i les revetlles de la Festa Major.” Els Diables de Lleida, els escriptors David Marín i Marta Alosa, el poeta Enric Khan, la cantautora Carla Font, l'artista urbà Llukuter o el grup de metal Blindpoint són només algunes de les més de 80 veus que forneixen un cartell valent i generós.

Les creacions, d'uns 30 minuts de durada, han estat prèviament enregistrades i enviades per part dels i les participants a l'organització del festival, les quals seran emeses en directe a través del seu canal de Youtube. L’enllaç directe al festival es podrà trobar al seu compte d’Instagram. A banda, algunes de les actuacions romandran penjades a Youtube per la seva posterior visualització.

El Lleida Viva Fest també es proposa reivindicar i impulsar la tasca dels artistes ponentins,  i és que el sector cultural és un dels que la pandèmia ha perjudicat especialment. Per aquesta raó, tota aquella persona que així ho desitgi podrà, a més, fer una aportació voluntària mitjançant un sistema de taquilla inversa per Bizum o Pay-pal. Alguns artistes destinaran la quantitat recaptada a diverses entitats solidàries com la FEM o Pallapupas.

PROGRAMA #LLEIDAVIVA FEST

Agraïm i donem suport a aquesta iniciativa tan necessària per a la nostra ciutat i la nostra cultura! Aquest cap de setmana engolim km 0!

#acasaenacció #LleidaVivaFest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada