dimarts, 31 de març del 2020

4x36: Propostes gastronòmiques a casa

El confinament ha provocat, entre d'altres, que delectar-se amb les propostes gastronòmiques als establiments de restauració no sigui possible per un temps de durada indeterminada. Tot i aquesta incertesa, no poder sortir a menjar fora de casa no té per què comportar la renúncia als plaers de la bona taula. Avui al blog us porto algunes idees per tal que gaudiu de la gastronomia a les vostres llars (i per a totes les butxaques.)
SI NO T'AGRADA CUINAR...
Si ficar-vos dintre la cuina no us fa ni fred ni calor i, en canvi, us apassiona omplir el pap amb suculentes viandes, a banda de les conegudes plataformes que permeten servir menjar a domicili, aquí teniu 3 micropropostes gastronòmiques de Lleida per a degustar.
1. Per picar: Pels que enyoreu els Nachos i molt més del Beat...Beat per emportar! Cada dia de 20 h a 22.30 h.
2. Per retre homenatjar-vos: Pizza al taglio a Il Sale In Zucca! De dimecres a diumenge de 20 h a 23 h.
3. Per llepar-vos els dits: Paella i fideuà Caravista
SI T'AGRADA CUINAR...
Diuen que "quan es tanca una porta, se n'obre una altra." Els amants dels fogons aquests dies estem posant aquesta dita en pràctica amb tots els ets i els uts. No sé vosaltres, però els 2 primers caps de setmana de confinament he aprofitat per fer plats més elaborats, provar noves receptes o simplement experimentar, amb major o menor encert, amb la cuina. M'agrada menjar, ves que hi farem! 

Una manera de trencar amb aquesta nova rutina de confinament i mirar de generar petits incentius, és mitjançant micro activitats, reptes o jocs gastronòmics (sense necessitat de nominar a ningú, ni penjar-los a les xarxes!) Segurament no us descobriré el món, però us proposo 4 idees per alleugerir una mica aquest període de reclusió i estimular, alhora, la creativitat, l'enginy i les papil·les gustatives a parts iguals. 

1. Vermuts en línia
Fer el vermut amb les amistats o la família és possible gràcies a les videotrucades. Una tendència que està esdevenint un nou trending topic, sobretot els caps de setmana. Un clar avantatge d'aquest format en streaming és que, si ens excedim amb el vermut i tenim la sort de tenir una mala connexió a Internet, la imatge pixelada/congelada o el so robòtic de les nostres veus ens cobriran les espatlles. 
 
2. MasterChef home edition
Busqueu el millor cuiner/-a amateur del vostre habitacle amb una versió casolana de MasterChef. Repteu a les persones amb qui conviviu a elaborar un plat amb 4 ingredients que vosaltres trieu. Podeu aprofitar els que tingueu a la despensa d'aquells primers dies de bogeria compro-compulsiva als supermercats! Feu un concurs... i que guanyi la millor proposta!

3. Àpats dels sentits home edition
Tant si viviu en companyia com si no, podeu eixamplar la vostra experiència sensorial i gastronòmica amb una adaptació més d'anar per casa dels àpats dels sentits. Les possibilitats de jugar amb la vista, el tacte, l'olfacte, l'oïda i, sobretot el gust, són incomptables. Qui sap? Potser algun dia podrem arribar a transmetre emocions cuinant com la protagonista de la novel·la Como agua para chocolate. 

4. Karakia home edition
L'antic programa de TV3 Karakia era ideal per conèixer la realitat, la cultura i la gastronomia de les nostres veïnes i veïns d'orígens diversos. A través de la seva cuina, descobríem vides i històries tangibles d'arreu del món que enriquien el nostre bagatge. Jo n'era molt fan! Proveu d'endinsar-vos i experimentar en el receptari i en la cultura que les cuines del món ens ofereixen. Veureu que aquest esperit karakià és capaç d'engendrar una nova espurna als vostres plats i a les vostres vides.

Bon profit i molts ànims a tothom!
#joemquedoacasa
#ensensortirem
#acasaenacció

1 comentari: