dilluns, 24 de febrer del 2020

4x31: Proposta Gastronòmica Febrer'20. Síbaris Gastrobar

Al voltant del segle VIII aC es va fundar al sud d'Itàlia Sybăris una ciutat que, amb el pas dels anys, es va fer cèlebre per la seva riquesa tant cultural com econòmica. Aquesta prosperitat va alimentar les pràctiques opulentes dels sibarites, els habitants d'aquesta urbs. Avui en dia, aquest substantiu designa les persones amb inclinacions refinades. 

Siguem o no sibarites del menjar, a qui no li sedueix la idea de fer una queixalada de bona taula sense haver-se de gratar la butxaca en excés? Si aquest és el vostre cas, la proposta gastronòmica d'aquest mes de febrer és perfecta per a vosaltres. Anem al Síbaris Gastrobar?

El Síbaris va obrir les seves portes a mitjans de setembre de l'any passat. Està ubicat al carrer Camp de Mart, 11 de Lleida i el seu horari d'obertura és de dimarts a dijous de 12.30 h a 15.45 h i de 20.30 a 23.30 h, divendres i dissabtes de 12.30 h a 15.45 h i de 20.30 a 0.30 h i els diumenges de 12 h a 15.45 h.

L'espai del Síbaris és molt acollidor i d'una mida mitjana, cosa que afavoreix que et sentis ben a gust. Tan sols entrar, ensopeguem amb uns tamborets i uns barrils de vi que alteren la seva antiga funció, per transformar-se en unes taules. Una evident invitació a fer l'aperitiu d'una manera més ràpida i desimbolta.
Més endins la disposició de les taules, animen a entaular-se d'una manera més tranquil·la, més serena, i a gaudir d'una agradable i calmada sobretaula.
El tracte del personal és excel·lent i amable amb un servei molt atent i àgil. Les explicacions amb detall i alhora condensades dels plats per part de l'Aurelio són d'agrair. 

La cuina del Síbaris ens ofereix tapes elaborades tradicionals amb tocs contemporanis i picades d'ullet a algunes de les perles de la cuina internacional. El que hi trobareu és, sobretot, tapes creatives amb una molt bona relació qualitat-preu. A més, també podeu anar a fer-hi el vermut. La carta de vins destaca per la seva selecció de vins de D.O. locals i nacionals, aptes per a totes les butxaques.
Si hi voleu anar a dinar, de dimarts a divendres el Síbaris ofereix el seu menú migdia per 13.9 € que inclou un primer, un segon, postres, copa de vi, refresc, aigua o canya. Els caps de setmana també el trobareu amb un suplement de 2 €. Aquesta va ser l'opció que vam triar un divendres de gener. Això sí! Vam fer curt amb una copa de vi i vam demanar una botella de vi blanc de la casa per 11 € més. Ens va sorprendre gratament la presentació, la qualitat i l'explosió de sabors de les seves propostes. Aquí en teniu el resultat:

Assortiment de bastonets de pa (cortesia de la casa.)
Primers: Crema trufada amb ou poché i chips.
Gyozas variades amb amanida de wakame i salsa miso.
Segons: Sushi ibèric amb miso i gominola de gingebre.
Galta de vedella confitada amb couscous i espècies.
Postres: Pastís de formatge i confitura de pebrot vermell.
Torrijas amb estil.
Un encert per paladars sibarites o simplement per aquelles persones a qui ens agrada que ens sorprenguin amb una nova i jove proposta a Lleida. Jo ja tinc ganes de tornar-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada