diumenge, 6 d’octubre del 2019

4x10: Festí fadista

Deambular pel barri de l’Alfama de Lisboa és fer un petit viatge pels seus perfums, les seves imatges, pels seus sons. L’Alfama és el bressol del fado, l’expressió musical de l’ànima de Portugal. El fado, més senzill de sentir que no pas de definir, és una composició d’emocions que es mou entre el goig i la melangia. La ciutat de Lleida abraçarà l’essència lusitana d’aquest cant amb l’Interfado, un festival que ja és tot un referent a l’Estat i que enguany arriba a la seva 8a edició.

L'InterFado va néixer per popularitzar i apropar el fado a tothom, no només des de la música, sinó també des de les "diverses arts." És un festival amb essència que amalgama diferents cultures, intèrprets d'arreu, i múltiples manifestacions artístiques. El tarannà innovador i obert de l'Interfado, ens permet descobrir nous punts de vista i eixamplar la nostra visió musical i cultural. Així doncs, de l’11 al 26 d’octubre, la capital del Segrià acollirà el fado i altres estils artístics que experimenten al voltant d’aquest gènere. 

PROGRAMA INTERFADO
La programació del festival és tot un festí fadista, d'aquells que no embafen, sinó que s'assaboreixen a poc a poc. Per obrir boca, una jam de fusió jazz-fado a l’Orfeó Lleidatà donarà el tret de sortida del festival. El tast continuarà amb artistes de procedència diversa que ens oferiran les seves mirades sonores en els concerts al Cafè del Teatre de l’Escorxador. L’univers fadista anirà acompanyat d’altres activitats paral·leles gastronòmiques i artístiques.
📌 Del 10 al 31 d’octubre
Exposició "Collage en clau de Fado" al Cafè del Teatre i al vestíbul de l’Orfeó Lleidatà. Gratuït.
📌 Divendres 11 octubre
 20.30 h - Presentació del Festival i Jam Session & Fado a l’Espai Orfeó.(Preu: 3 €)
📌 Dissabte 19 d’octubre
21 h- Tast de productes portuguesos al Cafè del Teatre.
22.30 h- Concert 3 no Fado al Cafè del Teatre. (Preu: 12-15 €)
📌 Dimecres 23 d’octubre
19 h- Curs de cuina portuguesa a la Sala Sunka. Gratuït amb inscripció prèvia
📌 Divendres 25 d’octubre
21 h- Tast de productes portuguesos al Cafè del Teatre.
22.30 h- Concert Cristina Madeira-Novo Rumo al Cafè del Teatre. (Preu: 12-15 €)
📌 Dissabte 26 d’octubre
21 h- Tast de productes portuguesos al Cafè del Teatre.
22.30 h- Concert LusDoSul al Cafè del Teatre. (Preu: 12-15 €) 
Un banquet perfecte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada