dijous, 3 d’octubre del 2019

4x09: Transfeminisme a peu de carrer

En ple segle XXI, la programació cultural dels municipis no dóna prou visibilitat a les dones. L'alta taxa de participació femenina en les activitats culturals, s'ajusta minsament a la presència d'aquest gènere en les activitats programades. 

Aquest desequilibri és el que va promoure que un col·lectiu de dones i persones amb identitats de gènere dissidents de Lleida projectessin el Figa Festun festival autogestionat transfeminista que tindrà lloc el 19 d'octubre a Lleida.

El Figa Fest és una iniciativa "contra-reaccionaria" que pretén empoderar la imatge de les dones, amb independència del seu gènere, en diversos àmbits artístics i culturals. És un festival gratuït de música i espectacles que es duu a terme a l'espai públic per tal de recuperar-lo com a racó d'encontre. De fet, cada any canvia la seva ubicació. Aquesta edició se celebrarà a la plaça de l'Avinguda Pius XII amb Passatge del Riu Corb, ben a prop del centre educatiu Joan XXIII. 

La programació, oberta a públics de totes les edats, comptarà amb contacontes teatralitzats, actuacions de circ, microteatre, poesia interpretada o concerts de múltiples gèneres, entre d'altres. La jornada estarà amenitzada amb un vermut musical i condimentada amb un dinar i sopar vegans. A més, es complementarà amb un mercadet de productes artesans, artístics i sostenibles.
PROGRAMA V FIGA FEST 2019





Després de cinc anys, el Figa Fest ha demostrat que no fa figa i que és un festival vital que aposta per donar veu a les dones. Volem més festivals amb presència femenina a la ciutat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada