dilluns, 15 de juliol del 2019

3x65: Estrats. Sons de Ponent.


És inqüestionable que el panorama musical a Lleida viu un moment brillant i vigorós. Són nombroses les bandes que estan deixant una petjada ferma en els terrenys sonors ponentins. Aquesta circumstància és la que va promoure que en Tole Torelli, component de La Família Torelli, una de les bandes més veteranes de la província i en David Lesán, tècnic de joventut del Consell Comarcal del Segrià; es decidissin a esbossar un dibuix dels sons de casa nostra. Així es va engendrar el projecte Estrats (vol.1), un bocí del divers assortiment musical a tall de degustació, en format cd recopilatori amb 20 formacions lleidatanes.

Estrats vol posar de manifest el vincle flagrant entre música, societat i territori. Un lligam que impregna i nodreix el nostre teixit cultural. Els grups que conformen aquesta compilació de gèneres heterogenis, tenen el seu propi ADN i s'ha mirat de buscar un equilibri entre bandes veteranes i emergents per tal de “formar una de les capes d'aquesta sedimentació sonora.” 

Aquí teniu la llista de les 20 formacions i les cançons que s'inclouen en aquest corpus musical. 
1 – A Kontra Korrent – La nostra sentència
2 – Avstral – Teoria de l’evolució (RGB)
3 – Callejón Canalla – Indicio final
4 – Koers – Fins al final (Halley Records)
5 – Ego – Liti
6 – El Petit de Cal Eril – Sento (Bankrobber)
7 – Éphona – Moonchild
8 – Er taqueta – Rumba and roll
9 – Javier Solo – La guapa y el ciego
10 – Joan Baró – Despertar
11 – La Família Torelli – Round the sun
12 – La Grobe – Titiriteros
13 – L’Home Llop & the Astramats – No em deixis mai
14 – Mister Jones – Sin norte
15 – Möndo Loco – Trenca amb el compàs
16 – Renaldo &Clara – Els afores (Bankrobber)
17 – Roger Mas – Jordi (Satélite K)
18 – Steinbock – Jump!
19 – The Chain Smokers Band – Sumer beach
20 – Thinkin’Wild – Down in the garage
La filosofia del projecte es basa en dos pilars. Per una banda, crear sinergies entre les diferents bandes participants que comparteixen territori. “Són bandes molt diferents pel que fa a estils, bagatges, edats, maneres de veure la música, etc. Tot i això, es poden buscar punts en comú i treballar braç a braç en la promoció i en aspectes artístics.” Per una altra banda, es pretén reivindicar el km 0, la cultura que es fa aquí i evidenciar la bona tasca musical que s'està fent a Ponent. “Amb un sol clic tenim accés a música de totes les èpoques i a una infinitat de cançons. Lluitar, obrir-te pas dins d'aquesta voràgine és molt complicat.”

Hi ha unes 1000 còpies d'Estrats (vol.1) repartides entre les formacions del recopilatori. Si us voleu fer amb la vostra, només us he de posar en contacte amb una d'elles.
Demà 16 de juliol a les 20 h hi haurà la presentació d'Estrats a l'Antares (Lleida) amb l'actuació en directe d'alguns dels artistes participants en el cd. A més, al setembre hi ha la intenció de realitzar una acció musical molt potent al carrer Major de la capital, en què les bandes “envairan diferents trams de l'eix comercial amb actuacions simultànies.” Estarem atents i atentes!

Estrats remarca l'excel·lent estat de salut dels i les nostres artistes i ens convida a alimentar i estimar l’escena de proximitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada