divendres, 27 d’abril del 2018

2x54: Gargar 2018. Festival de murals i art rural Penelles.

AVÍS! Avui us porto una proposta cultural altament engrescadora i apta per a tot tipus de públic: el Festival de murals i art rural GARGAR de Penelles que tindrà lloc del 4 al 6 de maig de 2018. Es tracta d'un festival artístic, gratuït i popular que fusiona grafitis, Street Art o Art Rural amb música, tallers, food trucks i cervesa artesana.  

El Gargar es mou per un d'aquells ideals que, personalment, m'apassionen: apropar l'art a tothom. El festival també pretén donar valor i visibilitzar als artistes que hi participen. A més a més, el Gargar està decidit a dinamitzar la petita població de Penelles i il·lusionar als seus habitants. El nom del festival pren el nom del cant d'una au en perill d'extinció: la ganga. El simbolisme del nom és brutal, ja que tant l'ocell com el poble volen i canten per no desaparèixer. 
GARGAR. FESTIVAL DE MURALS I ART RURAL.
Com bé sabeu l'Street Art es realitza al carrer, normalment a les grans ciutats, i té un esperit reivindicatiu. Al Gargar aquest art urbà esdevé una experiència propera d'art rural en estat pur. A Penelles, s'estableix un diàleg molt potent entre públic, murs i els artistes locals i internacionals que hi participen. 
ARTISTES 3a EDICIÓ
En l'edició d'enguany 24 artistes realitzaran intervencions artístiques en els murs dels veïns i veïnes de Penelles, els i les quals no saben quin serà el resultat final. Els artistes venen per amor a l'art i l'única premissa que tenen, és pintar un mural amb motius relacionats amb l'entorn i el món rural. A partir d'aquí, els grafiters van dibuixant històries i missatges. Nosaltres, el públic, gaudim del seu procés creatiu minut a minut.
Més informació dels participants AQUÍ.
MURALS D'EDICIONS ANTERIORS
A banda de poder veure com els artistes d'enguany treballen, també podem aprofitar per gaudir de les 54 obres realitzades en les dues edicions anteriors. Els carrers de Penelles són un museu d'art al carrer, una veritable delícia pels amants de l'Street Art. Aquí en teniu un petit tast:




photos by @gargarfestival
Més info AQUÍ
MÚSICA
Com us he explicat anteriorment, al Gargar no només hi trobarem art rural, sinó que també hi haurà actuacions en directe de grups de música i punxades de dj. en diversos formats com el vinil.
TALLERS
El Gargar Festival ofereix l'opció de realitzar tallers oberts a tots els públics per 1 € o gratuïts. Cal inscripció prèvia al punt d'informació del festival: tallers de grafiti, tallers d'estampació, tallers de dansa i dibuix, etc. 

CÀMPING
L’Ajuntament de Penelles ha habilitat una zona d’acampada per si esteu interessats a quedar-vos a dormir allà. Les inscripcions per tal d'inscriure's finalitzen el 30 d'abril. Preu: 5 € per dia i vehicle.
Més info AQUÍ
PROGRAMA ACTIVITATS GARGAR 2018
Programació completa AQUÍ
NOVETAT 3a EDICIÓ: RESIDÈNCIA D'ARTISTES. INAUGURACIÓ SALA B
La cirereta final i novetat del Gargar 2018 és la residència d'artistes a Penelles. Un dels artistes amb més pes de l'escena grafitera, Zeso Wf, ha estat durant 4 mesos a la població, on ha realitzat tot un conjunt d'obres sota el títol "New York Penelles". Aquestes obres es podran visitar durant tot l'any a la nova sala d'exposicions "Sala B" que s'inaugurarà durant el festival. Si passeu pel punt d'informació del Gargar durant el festival, aconseguireu l'entrada gratuïta a la "Sala B."

Tota la informació del festival la trobareu a la pàgina web del Gargar. També els podeu seguir a Facebook i Instagram.

Ens veiem a Penelles!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada