dimecres, 21 de febrer del 2018

2x41: "Mínim" cultura de sotabosc.

Us porto una iniciativa cultural lleidatana de petit format d'aquelles que personalment m'engresquen pel seu caràcter trencador, proper i de petit format. Es tracta de minim. Els coneixeu? En voleu saber més? Continueu llegint!

Minim és un projecte no professional gestat fa uns cinc anys. En Joan Gallardo i altres amics amb inquietuds culturals, van decidir engegar-lo per tal d'apropar la cultura als espectadors i gaudir-ne d'una manera diferent. 

La idea principal de minim és la de promoure i mostrar aquells/-es artistes locals que, normalment, es troben fora dels circuits comercials. Els àmbits en què minim es mou són la música, el teatre, o les xerrades literàries, tot i que les propostes musicals són les que més cabuda hi tenen. Un dels objectius de minim és que el públic pugui descobrir artistes en un espai petit i proper, com cases particular, sales de dimensió reduïda, pubs, etc. 
Minim ha estat un temps sense activitat, però aquest cap de setmana arrenquen de nou i ho fan amb força en una doble cita. 
⇰ La primera serà el dissabte 24 de febrer a partir de les 18 h.  Minim portarà la cultura de petit format a les ones radiofòniques dels estudis d'Ipop FM, una ràdio online de caràcter alternatiu.  

📌18 a 19 h- Programa de tertúlia cultural de "sotabosc" obert al públic que comptarà amb la presència de l'artista lleidatà convidat per aquesta edició: en Ton Llevot. 
📌A partir de les 19 h- Disc-fòrum amb la música aportada pels assistents a l'esdeveniment que es punxarà i debatrà. 

Si voleu participar-hi activament, apunteu-vos AQUÍ. I si simplement voleu escoltar el programa, podeu anar a la pàgina web d'Ipop Fm dissabte 24 de febrer a partir de les 18 h. 

La segona serà el diumenge 25 de febrer a partir de les 12.30 h. Es tracta d'un vermut músico-lúdico-cultural que tindrà lloc en un pis d'un dels organitzadors de minim, i que, per tant, té un aforament reduït.

Els "vermuts musicals" són una proposta en la qual tot aquell interessat/-da pot anar a gaudir d'un concert i fer el vermut amb l'artista convidat. D'aquesta manera es crea "una relació molt directa entre l'artista i l'espectador i, donat que l'espai és reduït, es crea un ambient proper i directe."

📌12.30 h- Vermut musical amb l'actuació d'en Ton Llevot, músic de Lleida. Hi haurà vermut, cervesa, olives, patates, i concert.

Si us interessa assistir al vermut musical d'aquest dissabte, heu de confirmar la vostra assistència AQUÍ.

Aprofito per agrair al Joan Gallardo tota la informació que m'ha proporcionat per tal d'escriure una entrada més completa.

Sens dubte és un projecte atractiu i que promou la cultura de proximitat a Lleida.  Minim fa una tasca important al donar a conèixer artistes per amor a la cultura en un espai "mínim", però amb màxima qualitat. Considero que és una iniciativa estimulant a tenir en compte, ja que pretén atansar artista i públic, i gaudir de la cultura d'una forma diferent. I vosaltres que en penseu?  Estarem atents/-es a minim i a les seves propostes culturals!

Salut i cultura!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada