dilluns, 24 d’abril del 2017

Bacanal de Strudel a Secrets de Ponent.

Secrets de Ponent és una botiga de productes de proximitat i kilòmetre 0 situada al barri de Pardinyes de Lleida, especialitzada en la comercialització dels productes que elaboren a Fruita Blanch, ubicada a l’Horta de Lleida, i molts altres de petits productors de ponent i catalans de molta qualitat. A Secrets de Ponent, hi trobareu 4 àrees en un mateix espai: rebost, celler, granel i degustació.



A Secrets de Ponent realitzen diferents tasts i activitats relacionades amb la gastronomia un cop al mes. Algunes activitats que duran a terme properament són: tast de licors a cegues, usos de la marihuana a la cuina o descoberta de cerveses alternatives.  

El passat 31 de març van iniciar un cicle gastronòmic de tasts, tallers i tertúlies juntament amb l'advocada especialista en salut alimentària Marta Quintana anomenat "Bacanal de Strudel" que pretén provocar la descoberta dels productes de proximitat i de les noves tendències alimentàries "foodies" de casa nostra i de fora. A més, l'objectiu de la "Bacanal de Strudel" és fer pedagogia en l’àmbit de l’alimentació i en un estil de vida saludable a partir de propostes de productors lleidatans. Es tracta de tres sessions molt diferents entre si que fan molt bona pinta. Us engresca la idea de fer tasts diferents, trencadors i aprendre coses noves? 

Programa del Cicle "Bacanal de Strudel"


El primer capítol de la "Bacanal de Strudel" va tenir lloc el passat 31 de març, a les 20.30 h. Aquesta primera sessió:" Va de birres, tast transversal de cerveses artesanes (fruitbeers)," va consistir en un maridatge de cinc Fruit Beers catalanes combinat amb les melmelades artesanes de Fruita Blanch. Va anar a càrrec d'Albert Echevarría creador i fabricant de la cervesa porter artesana Republiq Craft Beer i tot un especialista en cerveses. Els tasts de cervesa que fa l'Albert són didàctics, entretinguts i propers. El preu d'aquesta sessió va ser de 15 € i en acabar es varen degustar diversos productes de proximitat.

Aquestes varen ser les cerveses triades pel tast



I aquí teniu algunes imatges del tast:






Aquest divendres 28 d'abril a les 20.30 h tindrà lloc el segon capítol de la "Bacanal de Strudel": "Proteïnes voladores, taller de cuina amb insectesels protagonistes seran, doncs els insectes, un aliment per als més agosarats i que ja s'està fent un lloc en la gastronomia. Una proposta culinària del xef Toni Alonso coorganitzada per Fruita Blanch i Marta Quintana. Es degustarà una selecció de plats cuinats amb insectes, aptes pel consum humà i s'aprendrà totes les propietats nutritives que ens aporten. El preu per aquesta sessió és de 20 €. Cal inscripció prèvia, ja que les places són limitades i s'accepten per rigorós ordre d’inscripció: 973 300 410/ 669 458 323/ secretsdeponent@gmail.com. Us atreviu amb aquest taller?

Finalment el tercer i darrer capítol tindrà lloc el 26 de maig a les 20.30 h:  "Posar-se' a la cuina, taller i tast de cuina afrodisíaca." Diuen que no hi ha aliments afrodisíacs, sinó la predisposició a convertir alguns productes gastronòmics en companys de viatge que augmenten la nostra libido. Tot i això, està demostrat que, amb alguns plats, es pot facilitar la conquesta del comensal que s'asseu a la nostra taula. Descobrireu tot plegat en aquesta sessió on es degustarà una selecció de tastets, cuinats amb ingredients afrodisíacs i aprendreu totes les possibilitats i propietats nutritives que ens aporten, de la mà del cuiner Toni Alonso, amb la degustació dels plats cuinats i altres productes de proximitat. 
El preu d'aquesta sessió és de 20 € i per inscriure's podeu trucar al 973 300 410/ 669 458 323/  o enviar un correu electrònic a: secretsdeponent@gmail.comSegur que aprendreu a elaborar menús que enamoraran a tothom qui vulgueu!!

Si voleu aprendre, i descobrir noves tendències alimentàries ja ho sabeu....La Bacanal de Strudel us espera!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada