dijous, 27 d’abril del 2017

Dia Internacional de la Dansa a Lleida



Si us agrada la dansa o teniu ganes de descobrir els molts atractius de les arts del moviment, teniu una cita a Lleida amb el "DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA."

La Dansa, juntament amb el teatre i la música, és una de les tres arts escèniques que existeixen des de l'antiguitat. És un art consistent en expressar-se mitjançant moviments del cos, i com a art escènic, integrador que potencia el diàleg, saludable i educatiu; dona forma a idees, emocions o conta una història. Hi ha molts tipus de dansa: clàssica, moderna, contemporània, popular-tradicional, urbana, folklòrica, etc.




El 29 d'abril se celebra a tot el món, el Dia Internacional de la Dansa per apropar la dansa a tothom, sensibilitzar la ciutadania sobre la seva importància i per commemorar el naixement de qui es considera el pare del ballet modern: Jean-Georges Noverre (29 d'abril de 1727). 

La dansa és, evidentment, la gran protagonista d'aquesta jornada. Un dels objectius d'aquesta data és reconèixer i donar suport a l'esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa no sigui únicament un somni, sinó que esdevingui una realitat. El DID també és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat. 

A Lleida els actes de commemoració del "Dia internacional de la dansa" es duran a terme demà, 28 d’abril a partir de les 18 h a la plaça sant Joan amb una sèrie d’actes i espectacles. L’activitat, organitzada per l’Associació de centres privats de dansa de les terres de Lleida, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida.

👉 A les 18 h tindrà lloc la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dansa.

👉 A les 18.10 h- Inici de “La plaça balla”: actuació de les escoles de ball de les Terres de Lleida.

La gran participació i l’originalitat és un dels trets més destacats del seguit d’actuacions que es duran a terme: participen els més de 400 alumnes de 8 escoles de dansa de Lleida i d’altres localitats de la demarcació. Es podrà veure dansa urbana, moderna, contemporània i clàssica de les escoles:

ESCOLA DE DANSA MONTSE ESTEVE DE GUISSONA
CIA. DE DANSA MONTSE MIRET DE BALAGUER
FACTORIA D
LA DANSA ESTUDI
ESTIL DANSA DE LES BORGES BLANQUES
ARTS CENTRE DE DANSA
DANCESCAPE
ESCOLA DE DANSA ARES D’ALCARRÀS

👉 A les 20.10 h tindrà lloc una Flashmob.

En les darreres edicions el públic ha superat les 800 persones.

Si us agrada la dansa, teniu una bona oportunitat de fer tastets de diferents tipologies de ball!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada