divendres, 11 de desembre del 2020

5x12: Proposta gastronòmica Desembre'20. Maridatges de cervesa artesana Birrologia

 
Feia massa dies que l'estómac del blog notava un rau-rau. La duresa de les restriccions a la restauració des de mitjans d'octubre no va afavorir que aquesta necessitat orgànica (i blogaire) es pogués apaivagar.  Amb la suavització d'aquestes mesures, aquesta fam a la fi, aconsegueix saciar-se avui amb una nova proposta gastronòmica que és tota una experiència pels sentits. Matem el cuc?

Si el món de les cerveses artesanes us encurioseix, us agrada maridar-les amb productes gastronòmics i, alhora, busqueu maneres més amenes de gaudir-ne; els Maridatges de Birrologia són ideals per a vosaltres. 

Es tracta d'una iniciativa que es duu a terme d'un cop a dos cops al mes (sempre que les mesures així ho permetin) gràcies al Quico i la Marta, dos enamorats de les cerveses artesanes i dels pinxos. En els seus inicis els realitzaven a Les 3 àmfores, i des de principis d'estiu del 2019 van canviar d'ubicació al Cafè Il Capriccio al carrer Corregidor Escofet, 45 de Lleida. El preu per aquesta experiència és de 20 € i inclou el tast de 5 cerveses artesanes i 10 pinxos. 
Imatge @cafeilcapriccio
Nosaltres ens vam apuntar al primer maridatge presencial de la temporada al setembre. Des d'aleshores han hagut d'ajornar els següents per les raons que tothom coneix. Cal remarcar que quan anuncien nova data de maridatge a les seves xarxes socials, les places sovint s'esgoten amb molta rapidesa, ja que l'aforament és limitat (i més ara). Així que vam tenir sort! La Marta també ens va explicar que qui ho prova, sol reincidir i, en acabar el maridatge, reserva plaça  pel pròxim esdeveniment. Per alguna cosa serà! Per tant si no us ho voleu perdre, no us adormiu!

Havíem anat a altres maridatges i tasts de cervesa artesana, però aquell dia vam perdre la (diguem-ne) virginitat dels Maridatges de Birrologia. A primer cop de vista, semblava que seria un tast molt formal, "d'aquells amb descripcions organolèptiques súper detallades," però res més lluny de la realitat.
Tant si sou novells, aficionats o experts en aquest món, una de les coses que més sorprèn dels seus maridatges és que el que els mou a preparar-los és la il·lusió i les ganes de passar-ho bé, mentre es juga amb les sensacions de les diverses combinacions culinàries que han ideat prèviament. Us asseguro que aconsegueixen deixar els nostres paladars amb la boca oberta!
I com? Al principi de les seves sessions el Quico fa una molt breu introducció teòrica de les cerveses artesanes. A continuació es procedeix a la millor part: la pràctica, la del joc. És a dir, al tast de 5 cerveses artesanes de qualitat que mai repeteixen, acompanyades cadascuna d'elles per 2 pinxos. Primer es prova cada cervesa artesana escollida per l'ocasió i s'obre la veda a il·lustrar les sensacions, gustos o olors que aquesta produeix a les persones assistents. La timidesa dels primers comentaris, es va transformant gradualment en coratgia a mesura que transcorre la vetllada .Tot seguit es marida amb el primer pinxo i s'interpel·la a fer el mateix exercici. És llavors quan es juga amb els efectes del menjar en la seva unió amb les begudes fermentades i es percep un canvi sensorial i de matisos respecte al principi de la degustació. El segon pinxo sol trencar encara més aquesta modificació gustativa. Tot i que, com bé sabeu això de les percepcions, és molt personal!

Aquí en  teniu el resultat:
Primer maridatge: Milano trigo+ sopa de coco, meló i gingebre+mandonguilles a la taronja.
Segon maridatge: Racó Maria Lluïsa+barreja i xips trencades+ pannacotta de mojito.
Tercer maridatge: Reptilian Citranousaurus Rex+llonganissa amb espàrrecs+empanada de sardines.
Quart maridatge: Mala Gissona/ Mala Epina+aletes de pollastre barbacoa+ tartaleta de formatges.
Cinquè maridatge: Brew & Roll Mist Crawler+pintxos de síndria marinats+mil fulls imperials
L'originalitat de la proposta, el tracte proper i distès del Quico i la Marta, i el bon rotllo que es respira, contribueixen a què els Maridatges de Birrologia siguin un must per aquelles persones a qui agrada gaudir (i jugar) amb els plaers de la gastronomia a casa nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada