dijous, 1 d’agost del 2019

3x67: Proposta Gastronòmica Estiu'19 Clea Tushé

La tercera temporada del blog arriba avui al seu final amb una nova proposta gastronòmica en alçada: el restaurant Clea Tushé de Lleida. I és que no cal viure i/o viatjar a una gran ciutat per gaudir de l'experiència dual de menjar amb vistes. Des de fa 6 anys, el Clea ens convida a activar els nostres sentits i a explorar les sensacions que la seva cuina i la panoràmica del seu espai ens ofereixen. 
El Clea Tushé està situat a la part més alta de l'edifici Bambú de la plaça Cervantes. És l'únic d'aquestes característiques a la nostra ciutat, cosa que li concedeix una particularitat especial. Per tal d'accedir-hi, cal prendre un ascensor que permet enfilar-se a les dues plantes superiors d'aquest immoble, on es troben el restaurant i la terrassa. Cal tenir en compte que quan les temperatures pugen, l'ambient de l'elevador pot ser sufocant i, a vegades, cal esperar força estona per tal de poder pujar o baixar, ja que la capacitat del mateix és limitada.
El seu horari d'obertura de dimarts a diumenge és de 13.30 h a 15.45 h i de 20.30 h a 23.30 h, tot i que divendres i dissabtes l'hora de tancament a la nit s'allarga una mica més. L'espai del restaurant és molt acollidor gràcies a la seva il·luminació indirecta i a la decoració amb un predomini de la fusta que contribueix a transmetre caliu. 

La terrassa té una capacitat mitjana i es sol omplir amb força rapidesa. A partir de les 20 h podeu gaudir del capvespre, d'un sopar més tard o anar-hi a mitjanit amb un ambient chillout i la possibilitat de gaudir de còctels diversos. Tots els diumenges d'estiu a partir de les 21.30 h la terrassa del Clea ens ofereix música en directe amb grups locals i els seus concerts acústics.

El servei és curós, professional i amable; tot i que si hi aneu en cap de setmana de gran concurrència,  s'alenteix bastant.
 Imatges @cleatushé
La cuina del Clea Tushé, a cavall entre la tradició i les tendències més actuals, es llença de ple en l'aliança entre els gustos d'ahir amb els d'avui. La seva aposta gastronòmica es basa en productes de proximitat i de qualitat. Un altre dels aspectes a destacar dels seus fogons, és que alguns dels seus plats inclouen opcions sense gluten i sense lactosa, cosa que els intolerants a aquests components de ben segur que agraeixen. 

Si aneu de dimarts a divendres al migdia, el Clea ens ofereix el seu menú diari per 13,9 € en el qual podreu escollir entre 6 primers, 6 segons i 6 postres+ una beguda. Si opteu per la carta, tant al migdia com a la nit, descobrireu que aquesta es subdivideix en 4 branques: entrants i tapes, hamburgueses, altres plats "a l'antiga", i les postres. Pel que fa als vins, en trobareu de negres, blancs, rosats i escumosos de DO Costers del Segre, altres parts de Catalunya, Espanya i Europa. Depenent de la tria que feu, comprovareu que les racions no són molt generoses i que el preu és mitjà-alt; però val molt la pena delectar-se amb l'art de degustar i apreciar els seus plats. 

El darrer cop que vàrem anar al Clea Tushé va ser en un sopar en grup una nit a les acaballes de la primavera. La meitat dels comensals vam decidir triar diferents entrants i tapes per compartir al mig de la taula. Ens vam deixar assessorar pel personal pel que fa a nombre de racions. Deixar-se endur pel plaer d'assaborir aquests plats acompanyats d'un Escorça Chardonner i un Olivera Blanc de Seré va ser tot un encert!




El resultat? Un sopar triomfant!

I vet aquí un gat, i vet aquí un gos...  i aquesta temporada ja s'ha fos! Silvinaction tornarà en unes setmanes, però l'agenda del blog continuarà activa i actualitzada.

Molt bones vacances a tothom! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada