dimarts, 11 de juliol del 2017

Proposta gastronòmica del mes de juliol: Teresa Carles

Sou vegetarians, vegans, o flexiterians? Tant si ho sou com si no ho sou, us porto una nova proposta gastronòmica adequada per a tots i molt saludable. Teresa Carles és un restaurant de cuina vegetariana hereu de l'antic Restaurant "Paradís" que de ben segur molts de vosaltres coneixeu. Està situat a la plaça Ricard Vinyes, 5 de Lleida. Es tracta d'un restaurant vegetarià, però trenca amb els esquemes que tenim d'aquest tipus d'establiments, ja que es podria dir que, tant els vegetarians com els que no ho són, gaudeixen d'una carta i uns plats aptes per a tots els paladars, realment exquisits, originals, creatius i que estimulen les papil·les gustatives. M'hi acompanyeu?

El disseny del restaurant és totalment modern i càlid alhora. Trenca amb els clixés dels típics restaurants vegetarians als quals estem acostumats a anar. Tot i que, cada cop més aquesta tendència va agafant embranzida a la nostra ciutat i l'oferta de restaurants vegetarians i/o vegans frescos i innovadors es va incrementant. És un local ampli i amb espais diferents com la cuina oberta, la terrassa, la barra d'smoothies (batuts de fruita i verdures), una zona on venen sucs de fruites i verdures de fabricació pròpia desenvolupats personalment per la xef Teresa Carles, i el taulell d'amanides. 






Al Teresa Carles hi podeu anar cada dia de la setmana per esmorzar, dinar, berenar o sopar. L'horari d'obertura és de 9 del matí a 23.30 h de la nit. Aquí teniu els horaris per cada àpat:




I què hi trobareu? Òbviament cuina vegetariana, saborosa, i sana: amanides (elaborades o al gust del comensal), tapes veganes, entrants, sopes i cremes, pasta artesana, especialitats, opcions per als infants, postres, i sucs de fruites i verdures. Com podreu comprovar la seva carta està farcida de propostes gastronòmiques que no us deixaran indiferents, ja que, visualment són enginyoses i creatives; i al gust són tota una experiència de sabors. Us asseguro que gaudireu degustant els seus plats i alhora cuidareu la vostra salut.  Cada temporada es canvia la carta, cosa que suposa una bona oportunitat per provar novetats gastronòmiques. A més, trobareu opcions per a celíacs. 

Us deixo amb les imatges del que vaig menjar l'últim cop que hi vaig anar. Va ser un sopar amb un grup de persones. Vam decidir compartir uns quants entrants i després cadascú va demanar un plat diferent. Per beure vam demanar vi blanc i vi negre de la casa.  

Entrant: "PEA SHOOTER " Xupito de pèsols i porro (cortesia de la casa.)


TAPA VEGANA: Croquetes Casolanes de bolets, carxofes, formatges, carabassa, curri i espinacs.


Amanida de Carbassa i cruixent de Tempeh -


"CORAZÓN PARTÍO" (una delícia que se't desfà a la boca). Cors de carxofes amb ceba caramel·litzada, bolets, ous cometa de guatlla i oli de tòfona.


"CANELÓ XXL" (molt gran  i  espectacular de gust) de gírgoles, xampinyons, ceps i shiitake amb beixamel trufada.

"CREP CRUIXENT DE CARXOFES"- Crep casolana de fajol, carxofes, shiitake i salsa de formatge brie i cúrcuma.


"TORRE DE VERDURES"- Torre de carabassons, albergínies i pebrots escalivats, ceba caramel·litzada i daus de tomàquet al pesto amb formatge de cabra calent.



Tot molt suculent i amb una presentació impecable.  El preu mitjà és de 20-25 euros per persones, depenent del que us demaneu i les racions que vulgueu. Als migdies hi podreu trobar menús més econòmics. Com veieu el  Teresa Carles és un lloc per descobrir o redescobrir i tota una experiència gastronòmica especial.

Si voleu reservar taula, podeu trucar al 973272795. Si voleu saber-ne més, podeu anar a la seva pàgina web: http://www.teresacarles.com/tc/cat o bé anar a la seva pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Teresa-Carles/190014101034491

BON PROFIT!!!!

2 comentaris: