dimecres, 19 de juliol del 2017

Projecte "Prometeu": Una proposta artística multidisciplinar amb joves talents Lleidatans.


Heu sentit a parlar del projecte "Prometeu" aquests dies? Es tracta d'una proposta artística multidisciplinària que ha unit per primer cop a Lleida a l'Aula de Teatre de Lleida, l'Orfeó Lleidatà i l'Espai Dansa. Les tres entitats han sumat esforços per a fer un treball col·lectiu que ha suposat la fusió de tres arts: les arts escèniques, la música  i la dansa. És un projecte el qual ha estat pensat per a joves amb talent de la nostra ciutat. Penso que no pot passar desapercebut doncs és un projecte potent i de qualitat. A més, referma la sensació que molts/-es tenim respecte al fet que Lleida és una olla a pressió d'activitats culturals i que hi ha inquietuds per fer i mostrar el que diferents entitats i particulars realitzen en l'àmbit local. M'entusiasma aquest "activisme cultural" que es respira per ponent, i a vosaltres?


Què és el Projecte Prometeu?


El projecte "Prometeu" ha estat un procés d’aprenentatge multidisciplinari a través del teatre, la música i la dansa, que ha comptat amb professors i professionals de l’àmbit de les arts escèniques i la dansa. Aquesta primera edició d'un mes de durada ha servit a 15 joves artistes Lleidatans a experimentar i a treballar les seves capacitats i els seus talents artístics de forma transversal. Cada matí han rebut formació durant 4 hores per part de professors locals i d'altres procedències.  Els i les joves participants van estar prèviament seleccionats a través d'unes proves d'accés. L'objectiu principal del projecte és presentar una producció escènica de nova creació que tindrà lloc demà 20 de juliol. 


Qui l'ha organitzat i en participa?


Quinze joves talents lleidatans d'entre 15 i 19 anys, 7 alumnes de l’Aula Municipal de Teatre, 6 alumnes de l’Orfeó Lleidatà i 2 alumnes convidats de l’Escola Espai Dansa, han participat en aquest projecte sota la guia de professionals i la direcció d’Antonio Gómez que és el director del Projecte. Pel que fa a l’àmbit de la música han comptat amb Genís Bagés  que és professor de percussió a l’EM Orfeó Lleidatà, Anna Borrego, professora de cant a l’EM Orfeó Lleidatà i el músic i productor brasiler Cleyber Cardoso. En l'àrea teatral han participat els professionals Antonio Gómez  que és actor, docent i gerent de l’Aula Municipal de Teatre, l'actriu, docent i directora teatral de l'Aula Ares Piqué i el professor de cant a l'Aula Francesc Jové. Finalment en el vessant de dansa han col·laborat amb la coreògrafa i professora de dansa contemporània brasilera Joisy Amorim i  la professora de dansa contemporània a l'Aula Marta Casals.

El projecte ‘Prometeu’ ha estat organitzat conjuntament per l’Aula Municipal de Teatre i la Fundació Orfeó Lleidatà, amb la col·laboració de l’Escola Espai Dansa, l'INS Josep Lladonosa i el Teatre Municipal de l'Escorxador.


On i quan es representarà?


 



El projecte Prometeu es representarà demà 20 de juliol en dues sessions a les 18 hores i a les 20 hores a la Sala 2 del Teatre Municipal de l'Escorxador. L'entrada és gratuïta, però cal recollir invitació a l'Orfeó Lleidatà.
Podeu trucar al 973 23 35 54, enviar un email a: info@orfeolleidata.cat o bé per missatge privat a la seva pàgina del facebook: 


Per què és una proposta interessant?



El projecte "Prometeu" és una proposta innovadora i transversal que aposta per les noves generacions d'artistes de Lleida. A més, es busca millorar la qualitat individual i col·lectiva, les actituds i aptituds artístiques dels joves. A part d'això, "Prometeu" és il·lusionant i enriquidor. I sembla que tindrà continuïtat, ja que els organitzadors esperen poder fer més edicions d'aquesta gran aposta de les arts escèniques i la música a Lleida. D'aquesta manera es podrà continuar generant vida cultural a la nostra ciutat.

Ara ens toca a nosaltres donar-hi suport per tal que aquestes iniciatives continuïn. Recordeu, dijous 20 de juliol a les 18 hores i a les 20 hores tots/-es  a la Sala 2 del Teatre de l'Escorxador.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada